Loc de munca

 

Proiect cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013

Investeşte în oameni !

FONDUL SOCIAL EUROPEAN

Programul Operaţional Sectorial pentru  Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013

Axa prioritară 5 Promovarea măsurilor active de ocupare

Domeniul major de intervenţie 5.1. “Dezvoltarea si implementarea masurilor active de  ocupare”

Titlul proiectului: Pro activ pe o piata a muncii inclusiva, flexibila si moderna!

Contract:  POSDRU/125/5.1/S/127373

Cod SMIS:  51753

Data: 19.08.2015

 AGENȚIA JUDEȚEANĂ PENTRU OCUPAREA FORȚEI DE MUNCĂ GIURGIU   in calitate de LIDER DE PARTENERIAT, alaturi de FUNDAŢIA ŞCOALA ROMÂNĂ DE AFACERI A CAMERELOR DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE-FILIALA CĂLĂRAŞI (partener 1), CAMERA DE COMERȚ, INDUSTRIE ȘI AGRICULTURĂ GIURGIU (partener P2),   CAMERA DE COMERȚ, INDUSTRIE ȘI AGRICULTURĂ MEHEDINȚI (partener 3),   CAMERA DE COMERȚ, INDUSTRIE ȘI AGRICULTURĂ IALOMIŢA (partener 4) si  NOVA FORCE TECHNIC S.R.L. (partener 5)

 implementeaza proiectul „Pro activ pe o piata a muncii inclusiva, flexibila si moderna!” cofinantat din FSE prin Programul Operaţional Sectorial pentru  Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013 in cadrul Axei prioritare 5 Promovarea măsurilor active de ocupare, Domeniul major de intervenţie 5.1. “Dezvoltarea si implementarea masurilor active de  ocupare”

Durata proiectului: 18 luni, in perioada 31.03.2014- 30.09.2015

Bugetul Proiectului: 12.707.033,10 lei

Obiectivul general al proiectului: Cresterea sanselor de ocupare a 908 de someri, persoane inactive, aflate in cautarea unui loc de munca, din regiunele SM si SV, prin participarea acestora la programe integrate de consiliere, informare, mediere si formare profesionala.

Pana la aceasta data, in cadrul proiectului au fost organizate 38 sesiuni de cursuri, de calificare si de perfectionare, in judetele Giurgiu, Calarasi, Ialomita si Mehedinti, dupa cum urmeaza:

 

In judetul Calarasi au fost organizate de catre Partenerul 1 – FUNDAŢIA ŞCOALA ROMÂNĂ DE AFACERI A CAMERELOR DE COMERŢ ŞI INDUSTRIE-FILIALA CĂLĂRAŞI – 2 cursuri de calificare in meseria de Ingrijitori batrani la domiciliu (40 absolventi), 1 curs de calificare in meseria de Cofetar (20 absolventi) si un curs de perfectionare, Competente antreprenoriale cu 20 de absolventi.

In prezent, Partenerul 1 are in derulare un curs de calificare de Excavatorist la excavatoare de mare capacitate si unul de Confectioner tamplarie PVC.

In judetul Giurgiu au fost organizate de catre Partenerul 2 – CAMERA DE COMERȚ, INDUSTRIE ȘI AGRICULTURĂ GIURGIU – 3 cursuri de calificare in meseria de Lucrator in comert – au absolvit 65 persoane.

Tot in judetul Giurgiu Partenerul 5 – NOVA FORCE TECHNIC S.R.L. a organizat 13 cursuri de calificare in meseriile:

– Baby Sitter – 3 sesiuni de curs – 62 persoane absolvente

– Lucrator in comert – 3 sesiuni de curs – 53 persoane absolvente

– Patiser – 3 sesiuni de curs – 67 persoane absolvente

– Ingrijitori batrani la domiciliu – 1 sesiune de curs – 19 persoane absolvente

– Confectioner – 1 sesiune de curs – 18 persoane absolvente

– Coafor – 1 sesiune de curs – 22 persoane absolvente

– Agent securitate – 1 sesiune de curs – 20 persoane absolvente

Mai sunt in derulare 5 cursuri de calificare: Ingrijitori batrani la domiciliu (2 sesiuni), Confectioner (1 sesiune), Patiser (1 sesiune), Agent securitate (1 sesiune)

In judetul Mehedinti au fost organizate de catre Partenerul 3 – CAMERA DE COMERȚ, INDUSTRIE ȘI AGRICULTURĂ MEHEDINȚI 4 cursuri de calificare in meseria de Lucrator in comert – 89 absolventi si un curs de perfectionare , SSM – cu 20 de absolventi.

Ultima sesiune de curs pentru calificarea de Lucrator in comert este acum in derulare.

In judetul Ialomita au fost organizate de catre Partenerul 4 – CAMERA DE COMERȚ, INDUSTRIE ȘI AGRICULTURĂ IALOMIŢA – un curs de calificare in meseria de Baby Sitter (19 absolventi) si un curs de calificare in meseria de Lucrator in comert (17 absolventi).

Partenerul 4 are in derulare in prezent 2 sesiuni de curs de calificare in meseria de Ingrijitori batrani la domiciliu si unul in meseria de Camerista.

AGENȚIA JUDEȚEANĂ PENTRU OCUPAREA FORȚEI DE MUNCĂ GIURGIU, prin expertii sai implicati in implementarea proiectului s-a ocupat de fiecare persoana din grupul tinta (judetul Giurgiu) prin identificare, recrutare, selectie, consiliere si mediere, astfel incat acestea sa beneficieze de interventii adaptate nevoilor reale, individuale, care sa aiba ca finalitate cresterea nivelului de competente, pentru a le facilita accesul la ocupare pe termen lung. Toate persoanele din grupul tinta au beneficiat de programe integrate, respectiv consiliere profesionala, formare, mediere pe piata muncii in vederea angajarii sau consiliere in vederea initierii unei afaceri, sau participare la job cluburile propuse pentru ca sansele de angajare sa  creasca.

In perioada imediat urmatoare se vor organiza si ultimele  7 cursuri prevazute in proiect.

Deoarece exista solicitari pentru inscrierea la cursuri din partea mai multor persoane decat grupul tinta prevazut in proiect, parteneriatul isi propune sa mareasca grupul tinta cu cel putin 100 persoane pe care sa le consilieze, formeze, medieze  pentru facilitarea accesului pe piata muncii.

Date de contact:         AGENȚIA JUDEȚEANĂ PENTRU OCUPAREA FORȚEI DE MUNCĂ GIURGIU                                                   Adresa: Str. Bucuresti, bloc 202/5D, mezanin, municipiul Giurgiu, județul Giurgiu                                       Telefon: 0246-230613

Website: www.giurgiu.anofm.ro

E-mail: [email protected]

Persoana de contact: Adriana-Adina Iorga- expert monitorizare raportare.