Comuna Malu va avea, în curând, un Centru Medical Multifuncțional

0
226

Toți primarii din județ sunt în așteptarea aprobării unui buget menit să le permită dezvoltarea localității pe care o păstoresc. În acest interval, mulți scriu proiecte, pe care, mai apoi, le depun pentru obținerea finanțării.

Același lucru îl face și edilul comunei Malu, Mirel Jantea, aflat la primul mandat de primar. Cu toate acestea, aleargă, după cum ne spunea, pentru obținerea de finanțări în vederea realizării unor proiecte importante pentru comunitate, promise, de altfel, locuitorilor comunei în timpul campaniei electorale.

„Zilele acestea am fost mai mult pe la București, la Minister (n.r. Ministerul Dezvoltării) pentru a depune o solicitare pentru construirea unui Centru Medical Multifuncțional. Este vorba despre o clădire ce va semăna cu un dispensar, dar va avea mai multe cabinete medicale, dar și va oferi mai multe servicii. Vorbim aici despre un ecograf, un aparat EKG, dar și despre un cabinet stomatologic. Această construcție – ce va fi realizată de la zero – va avea regim P+1 și va fi construită chiar vis-a-vis de clădirea Primăriei”, ne spunea primarul Mirel Jantea.

Alte proiecte, aflate în faza de licitație la Compania Națională de Investiții, deci pentru care există deja și finanțare, sunt o bază sportivă în comună precum și o bază de deversare.

La Malu nu lipsesc nici proiectele cu finanțare europeană, două dintre acestea fiind deja în faze avansate: modernizarea și reabilitarea interior-exterior a Căminului Cultural din comună și construirea unui parc.

Dar, de departe, cel mai important proiect ce își așteaptă, în aceste zile, evaluarea, este cel referitor la racordarea comunei la rețeaua de gaze naturale, proiect ce a fost deja depus și care va primi fonduri europene pentru realizare.

(Jurnal)