Comisia Europeană susține proiectul construirii celui de-al doilea pod între Giurgiu și Ruse!

0
738

Ce părea până de curând un vis mult prea îndepărtat, iată că devine, încet,  încet realitate. Astfel, Comisia Europeană susține proiectul construirii celui de-al doilea pod între Giurgiu și Ruse, după cum  a declarat Adina Vălean, comisarul european pentru Transporturi.

Comisarul european, aflată în vizită în România a precizat faptul că România şi Bulgaria ar trebui să înființeze o companie de proiect care să propună acest proiect comun.

Comisia Europeană deocamdată așteaptă o stabilizare a situației politice din Bulgaria.

De la partea bulgară aşteptăm de asemenea studiul de mediu pentru navigabilitatea Dunării pentru Fast Danube 2 pentru a putea progresa în acest proiect comun cu România. Ce face Comisia? Pune presiune permanentă pe autorităţi, în cazul acesta mai mult pe cele bulgare, pentru că din partea României există deschidere către realizarea acestor proiecte”, a explicat Adina Vălean.

 În noiembrie 2022, am discutat cu Adina Vălean despre stadiul proiectelor finanțate din fonduri UE care pot contribui la dezvoltarea județului Giurgiu, inclusiv despre noul pod și despre dragarea Dunării.

 De altfel, Guvernul României încearcă, în permanență, să dialogheze cu partea bulgară despre proiectele comune. Asigurarea navigabilității permanente pe Dunăre și construirea unui pod nou în zona Giurgiu-Ruse s-au numărat printre subiectele discutate în luna februarie de premierul Nicolae Ciucă și prim-ministrul  Bulgariei, Galab Donev.

(Jurnal)

Foto: Proiect pod peste Dunăre la Giurgiu