peste-8000-articole-pirotehnice-confiscate-de-politistii-din-borsa-si-baia-mareTragedia din Clubul COLECTIV și măsurile din fiecare an în preajma Sărbătorilor de iarnă i-a determinat pe polițiștii giurgiuveni să desfășoare  în ziua de 29 noiembrie  o acțiune specifică în scopul prevenirii și combaterii ilegalităților în domeniul articolelor pirotehnice.

            Astfel, duminică,  polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, cu ocazia unui control desfășurat pe linia efectuării de operațiuni cu articole pirotehnice, la o societate comercială cu punct de lucru în comuna Adunații Copăceni, administrată de T. I. M., un tânăr de 32 ani, din localitate, au fost depistate articole pirotehnice din categoria 1, care erau deținute și oferite spre comercializare fără a poseda autorizație eliberată de I.T.M. Giurgiu.

            Polițiștii au ridicat în vederea continuării cercetărilor un număr de 42 bucăți tuburi artificii tip ,,Birthday Candle”  care nu aveau mențiuni în limba română cu privire la modul de utilizare și pericol.

            În cauză a fost întocmit un dosar penal în care se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept”.  (Jurnal)