veste_buna_pentru_elevi_inainte_de_bacalaureat_2014_18480901_00984700

Foto: Sunt și absolvenți care chiar  demonstrează că știu să se bucure!?  

Un număr de 57 de instituţii de învăţământ din țară, au obținut  procentul de promovare  la examenul de Bacalaureat  ”0” (zero!). Din nefericire  județul Giurgiu ocupă un loc deloc onorant , de codașă în ceea ce privește promovabilitatea, culminând cu Colegiul Tehnic Viceamiral Ioan Bălănescu care, ca și în anul trecut, nu a avut niciun promovat, manifestând o greu de înțeles consecvență în neputința de a performa…

 A cui e vina mai mare?

 În ciuda reacțiilor dure ale giurgiuvenilor  la adresa Inspectoratului Școlar Giurgiu, în comentariile materialului nostru despre rezultatele examenului de Bacalaureat din acest an ( prima sesiune, înainte de contestații), considerăm că nu este drept să dăm  sentințe și să acordăm  culpe exclusive  inspectorilor școlari, în condițiile în care actorii principali  în  procesul de învățământ sunt atât profesorii, cât și părinții, dar mai ales  elevii. În ceea ce îi privește pe ultimii, elevii,  în ciuda eșecurilor obținute, aceștia  au umplut terasele barurilor din centrul municipiului imediat după aflarea rezultatelor, dovedind încă o dată cât de puternic sunt atinși de… miserupism! 

 Gândind  cu maturitate, noi considerăm că ar trebui să ne asumăm cu toții  acest  eșec. O analiză  completă însă pe marginea acestui subiect  veți putea citi în ediția print a publicației noastre…(Redacția)

5 COMENTARII

  1. Și dacă faceți o introspecţie în învățământul giurgiuvean,poate este bine de arătat cum au fost transformate școlile profesionale și de meserii în licee tehnologice,colegii tehnice -ca cel în speta-tocmai pentru a le oferi elevilor sansa ca pe lângă o meserie să aibă și liceul.Dar atâta timp cât la un asemenea liceu se intră prin repartiție computerizată cu medii de 2 și 3,iar promovabilitatea la BAC este practic zero,înseamnă că experimentul este nereușit.

  2. Multi si prosti uite astia voteaza PSD-UL, primii la somaj, lipsa investitii, salariile cele mai mici, dezvoltare economica, grad de cultura dar primii in topurile iubitorilor de pomeni electorale,asistenta sociala mai pe scurt politica de imbecilizare a PSD-ULUI. Ce conteaza daca suntem ultimii prosti dar primii PSD-ISTI.

    • Gata,giurgiuvenii au găsit motivul pentru rezultatele slabe la BAC: PSD-ul și cei care îl votează.De unde se vede că oricine se pricepe la politică,pe care o învârte precum râtanul dovleacul!Să tratezi o asemenea problemă gravă,recurgând la aceste sloganuri răsuflate și fără temei,arată îngustimea minții celui care le debitează,dar și răutatea,prostia și fudulia.Dar nici cu unii (fosti) profesori”nu ti-e rușine”:zicea omniprezenta la TV Monica Tatoiu,profesoară de Mate la bază cu doctorat,dar care a dat bir cu fugiții de la catedră,că apa de băut nu este bună nici în ghete,că ea bea zilnic la prânz două pahare cu șampanie iar seara arde vreo trei pahare cu vin roșu,puterea ursului,ca băieții.Păi cu o asemenea tratație zilnică,de unde să mai meargă cerebelul să rezolve limite de siruri și de funcții,derivate,integrale și ecuații diferențiale?

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.