”Daţi un leu pentru acest liceu” este ideea unui grup de iniţiativă din judeţul Giurgiu, format din cadre didactice, elevi şi părinţi ai elevilor de la Colegiul ”Ion Maiorescu” din municipiul Giurgiu, prezentată marţi, cu ocazia aniversării bicentenarului de la naşterea cărturarului Ion Maiorescu, pentru a repune în valoare colegiul naţional din municipiul Giurgiu.

”Pentru a face din acest liceu ceea ce a fost odată, un grup de iniţiativă din judeţ – din care fac parte foste cadre didactice de la acest liceu, foşti şi actuali elevi, dar şi părinţi ai elevilor care învaţă la acest colegiu – a lansat ideea organizării unei acţiuni: “Daţi un leu pentru acest liceu”, a declarat, marţi, reprezentantul părinţilor din Colegiul ”Ion Maiorescu”, George Csender.

Unul dintre foştii directori ai Colegiului ”Ion Maiorescu” din Giurgiu, Ion Dincă, a spus că regretă faptul că imaginea liceului este ”umbrită” de lucrările de consolidare a clădirii istorice a unităţii de învăţământ, care trenează de aproape cinci ani.

”În loc să ţinem evenimentul de astăzi în clădirea istorică a liceului, care a rezistat la două războaie mondiale, la inundaţii şi cutremure, ne întâlnim astăzi într-o altă clădire a liceului, şi pot spune cu părere de rău că imaginea liceului este umbrită de lipsa condiţiilor materiale”, a declarat profesorul Ion Dincă. Întrucât în acest an va absolvi Colegiul ”Ion Maiorescu” o generaţie care n-a apucat să înveţe nici măcar o oră în clădirea istorică a unităţii de învăţământ, mai multe persoane din Giurgiu au considerat necesar să iniţieze această acţiune de strângere de fonduri pentru urgentarea lucrărilor de reabilitare a clădirii colegiului.

Lucrările de reabilitare şi consolidare a clădirii au demarat cu aproape cinci ani în urmă şi nu au fost finalizate nici până în prezent din lipsă de fonduri.

AGERPRES