colaj-valcov2-465x390După ce joi seara (26 martie), anchetatorii au găsit 94 de tablouri în pereți, procurorii au continuat să caute comorile lui Vâlcov în cimitirul din Slatina. O mare parte din tablourile din colecția de artă luată din șpagă de fostul ministrul al Finanțelor, Darius Vâlcov, erau cumpărate de la cea mare casă de licitație din lume, Christie’s.Spre exemplu, lucrarea „Victor Hugo” a pictorului Andy Warhol (1928- 1987) a fost cumpărată cu 30.000 de dolari. Deși erau ascunse în spatele unor pereți falși, lucrările lui Vâlcov erau deja prezentate pe site-ul unei galerii din România. Lucrarea „Zână”, realizată în tuș pe hârtie, a lui Pablo Piccaso (1881-1973), găsită de procurorii în spatele pereților, este prezentată și pe site-ul Galeriei Raphael.

Surprinzător, directorul galeriei este Miss Univers România 2011, Larisa Popa. Aceasta este chiar din Slatina, unde Vâlcov a fost primar (2008-2012). Darius Vâlcov ar putea fi reîncarcerat săptămână viitoare, când se judecă contestația DNA privind arestul la domiciliu pe care l-a decis, joi, Înalta Curte.

În concluzie iată cum se fac averile în România, cum apar miliardarii de carton și în ce fel se obțin uneori marile colecții de artă !

(Jurnal)