Petit-Ball
Petit ball
trois-chocolats
Trois chocolats
criollo
Criollo

Singura cofetărie cu specific franţuzesc din Giurgiu, inaugurată de curând în incinta şi exteriorul brutăriei ”Pâinilă”, ce-şi are locaţia în zona centrală a oraşului (Bulevardul Independenţei, bloc 107, în apropiere de Centrul Medical Ema,), îi aşteaptă pe giurgiuveni cu diverse sortimente de prăjituri, preparate cu multă dragoste şi pasiune, din cele mai alese şi fine ingredient de un cofetar cu şcoală.

Din discuţia purtată de jurnaliştii publicaţiei noastre chiar cu patronul cofetăriei, Adrian Cândea, am aflat că toate ingredientele folosite sunt 100% naturale, aduse din Franţa printr-un distribuitor din Capitală, laboratorul de preparare al prăjiturilor aflându-se în Giurgiu. Oferta pentru astfel de prăjituri în România, ne-a declarat Adrian Cândea, este foarte restrânsă… În Bucureşti, spre exemplu, există doar patru-cinci astfel de branduri, iar preţurile de acolo sunt foarte ridicate. La cofetăria noastră raportul calitate preţ este mai accesibil decât pentru orice produs similar din ţară, chiar dacă profitul obţinut de noi este şi el destul de mic.

Şi pentru că orice preparat culinar superior din punct de vedere calitativ, necesită, pe lângă incrediente pe măsură, şi maestru, în cazul de faţă un cofetar iscusit, Adrian Cândea ne-a povestit şi despre cea care se ocupă cu prepararea acestor prăjituri de basm. Este vorba de Oana Prună, o tânără originară din comuna Stoeneşti, pe care şeful său a supranumit-o ”Il fenomeno”, tocmai datorită priceperii şi pasiunii sale în arta cofetăriei: Oana a venit în Giurgiu, fără nicio ”pilă” sau cunoştinţă, în căutarea unui loc de muncă. Am angajat-o la brutărie şi între timp mi-am dat seama de potenţialul acestei fete muncitoare şi ambiţioase şi am trimis-o la un curs de cofetar în Bucureşti. Acum ea este maestru în cofetăria franţuzească… Maestrul-cofetar care a pregătit-o mi-a spus chiar  că a fost cel mai bun cursant pe care l-a avut până acum; ba chiar că a fost mai bună decât el când a terminat, în urmă cu mulţi ani, cursul. Oana intenţionează acum să creeze un produs de cofetărie propriu, pe baza tuturor cunoştinţelor acumulate în acest domeniu, ne-a mai precizat Adrian Cândea.

Întrebat dacă în planurile sale de viitor se regăseşte şi posibilitatea extinderii brandului pe care îl deţine, Adrian Cândea ne-a declarat: Sperăm să-l extindem la nivel naţional  şi chiar, de ce nu, la nivel internaţional, pentru că l-am creat cu multă muncă şi pasiune şi i-am oferit o denumire pur românească, astfel încât, dacă ne vom extinde şi în afara ţării, românii de acolo să îl recunoască şi să fie mândri de el.

Plecând în minte, dar şi pe cerul gurii, cu savoarea prăjiturilor produse aici, suntem convinşi că  ”Pâinilă” va avea un cuvânt mare de spus în viitorul apropiat,  în arta produselor de cofetărie.

Teodora NICOLAE