Co-preşedintele ALDE Giurgiu, Toma PETCU devoalează scenariile momentului din politica giurgiuveană, demontând zvonuri!

0
173

petcuNoruţ Stănişteanu, “iepurele” lui Nicolae Barbu!…
Deputatul Liliana Ciobanu scoasă la ”înaintare” de PNL Giurgiu ! 
Florian Nicolae pregăteşte întoarcerea lui Lucian Iliescu la Primăria Giurgiu!
Victor Ponta, actor în scenariul de Campanie al primarului …

 

Reporter: Cineva a lansat scenariul conform căruia aţi fi căzut la o învoială cu Nicolae Barbu conform căreia candidatul d-stră, Alexandru Vladu,  ar  oferi voturile obţinute acestuia, rupând astfel din bazinul electoral al liberalului Florian Nicolae. Ce este adevărat din acest zvon şi care credeţi că este scopul lansării lui?

Toma Petcu: Acest  zvon a apărut din cauza faptului că domnul  Barbu este obişnuit să facă astfel de jocuri. În sprijinul acestei afirmaţii avem exemplul concret al domnului Noruţ Stănişteanu,  care, aşa cum cred că toată lumea s-a convins, este “iepurele” domnului Barbu. Probabil că Nicolae Barbu şi-ar fi dorit cu adevărat ca această  înţelegere cu Alexandru Vladu, să se întâmple,  fiind conştient  cu siguranţă de forţa pe care o are ALDE şi respectiv a candidatului acestuia la Primăria Municipiului…

Rep: Dar pe viitor ar putea apare  vreun pact între cei doi?

T.P.: Nu cred şi nici nu se va pune problema ca  prin domnul Vladu sau prin mine să avem o înţelegere cu domnul Barbu.  Dimpotrivă, considerăm că este unul din principalii noştri candidaţi şi competitor.  Avem o competiţie reală cu dumnealui  şi nu doar pe partea de campanile, ci şi pe partea de dezbateri politice. Nu suntem adepţii acestor jocuri chiar dacă  ar dori să le facă, ori Barbu ori Florian Nicolae… Considerăm  că oamenii trebuie să aleagă  între candidaţi şi nu între jocuri politice. După cum aţi observat PNL a trimis-o la  “înaintare”  pe doamna Liliana Ciobanu  şi încearcă să facă un joc politic şi  să culeagă politic voturi din  zona PSD-ului, iar PSD-ul l-a  trimis la “înaintare” pe Noruţ Stănişteanu,   încercând ca prin el  să colecteze voturi pentru  PSD din  zona PNL-ului. Aceste lucruri nu ne stau în caracter… Nu ne interesează jocurile de acest gen.  Noi încercăm să mizăm pe programe, pe proiecte, suntem foarte interesaţi de bunăstarea cetăţenilor.

În concluzie, NU avem nicio înţelegere cu niciun partid. Am mizat pe propriile noastre forţe în toate localităţile  unde avem candidaţi,  inclusiv în Giurgiu.  Nu avem nicio înţelegere preelectorală;  aşteptăm rezultatul votului şi ca oamenii să ne confirme  într-un număr cât mai mare că sunt alături de ALDE. Ne dorim foarte mult   ca proiectele ALDE să fie aplicate. Ulterior vom putea sta  la masa negocierilor cu orice formaţiune politică care îşi doreşte o construcţie şi o dezvoltare reală  a judeţului Giurgiu.  Nu  doar una bazată pe interese de grup şi  pe proiecte născocite, doar de context. Repet,  nu avem nicio înţelegere  de susţinere a candidaturilor şi nici  pentru vreo eventuală majoritate. Abia  după rezultatul  votului politic vom putea să discutăm  despre  partea de administraţie,  cum să o dezvoltăm, căutând să găsim o formulă cât mai  aproape de realitate şi în acelaşi timp convenabilă şi agreată de majoritatea…

Rep: Se tot vorbeşte despre o reîntoarcere a lui Lucian Iliescu la Primărie. Ce ştiţi despre asta?

T.P.: Da, e adevărat. Cel mai adesea în oraş  se vorbeşte,  şi ţin să atrag atenţia  asupra acestui aspect, despre  faptul  că în spatele lui Florian Nicolae s-ar afla Lucian Iliescu, un personaj care  a mai condus Primăria Municipiului timp de 16 ani. Eu   am făcut în 2012 parte din echipa acestuia   continuând proiectele Primăriei, pe care le demarase. Îmi aduc aminte că  la acel moment Florian Nicolae îi era împotrivă.  Acum,  fiind aliaţi în acelaşi partid, conform aceloraşi zvonuri, domnul Lucian Iliescu îşi doreşte o poziţie de administrator public, ba mai mult chiar… El ar dori  să intre în posesia fotoliului de primar, pe care l-a ocupat timp de 16 ani în timp ce domnul Florian Nicolae să funcţioneze  eventual ca o anexă  a  puterii din Primărie.

Rep: Credeţi că ar putea fi posibil acest lucru?

T.P.: Eu sper ca cetăţenii să  înţeleagă la timp acest scenariu şi să realizeze ce  dezastru  ar reprezenta acest tandem  administrativ. Iar dacă vor considera că,  în mod indirect,  Lucian Iliescu să se întoarcă  la Primărie,  să-l voteze pe Florian Nicolae.  Eu sper totuşi că giurgiuvenii înţeleg foarte bine la ce pericol s-ar expune prin acest gest şi vor avea o opţiune corectă, cinstită, care să nu facă jocurile nimănui.

Cât priveşte PSD-ul  avem informaţii că în jurul datei de 2-3 iunie, adică doar cu câteva zile înainte de ziua votului, este posibil ca fostul premier Victor Ponta să vină la Giurgiu pentru a-i susţine candidatura  lui Nicolae Barbu. Cu tot respectul pe care-l port domnului Ponta, eu  vă declar foarte clar că  încrederea de care s-ar bucura Barbu, prin acest sprijin electoral, de imagine pe care i l-ar putea  da fostul premier, nu s-ar justifica în niciun chip. De ce?  Pentru că eu deşi am încercat să-l înţeleg pe domnul Barbu atunci când s-a declarat independent politic, cât şi atunci când s-a înscris în PSD, sperând să ajute la dezvoltarea oraşului nostru şi să aducă sumele necesare pentru dezvoltarea acestuia, nu am  înţeles însă de ce Victor Ponta la acel moment nu l-a susţinut în acest sens… Sau poate că domnul Barbu nu a ştiut să facă demersurile necesare pentru  a dezvolta oraşul. Nu trebuie să vă spun eu că domnul Barbu nu a schimbat şi nu a dezvoltat cu nimic oraşul faţă de cum arăta acum patru ani. Vedeţi lucrul  ăsta singuri. Eu cred totuşi că giurgiuvenii nu se vor lăsa amăgiţi de acest scenariu de Campanie electorală şi  vor putea face diferenţa între ce a însemnat Victor Ponta pentru România  şi ce înseamnă Nicolae Barbu pentru  Municipiul Giurgiu. Eu nu cred că un lider naţional poate să transfere simpatia de care se bucură,  altcuiva şi că ar putea naşte în electoratul giurgiuvean capitalul de imagine şi de încredere, pe care acesta îl deţine, dezamăgirea profundă pe care au trăit-o timp de un mandat datorită primarului Barbu, şi nu neapărat din partea PSD şi respectiv, a lui Victor Ponta.  

Eu cred că electoratul nostru va înţelege corect care este diferenţa dintre  Victor Ponta şi Nicolae Barbu!

Rep: Ce aveţi de transmis giurgiuvenilor în această parte finală a Campaniei electorale, cu puţin timp înaintea votului din 5 iunie, domnule Toma Petcu?

T.P.: Solicit electoratului să iasă la vot!  Să  decidă că este necesar să îşi exercite acest  drept constituţional, de a vota.  Este bine să vină la urne, dar  să chibzuiască bine înainte de a vota.   Dacă aţi lua înregistrările din 2012 aţi constata că i-am rugat acelaşi  lucru şi atunci,  pe concetăţeni:  să voteze atent, inteligent,  aşa cum sunt ei  şi să se gândească foarte bine  pentru că altfel o să regrete din plin următorii  patru ani! 

Din păcate în 2012 mulţi dintre cetăţenii Municipiului  au ales să voteze pentru Nicolae Barbu şi acum sunt dezamăgiţi… Ca să nu  treacă prin aceeaşi dezamăgire, eu personal le  recomand să voteze candidatul nostru  la Primărie, pe domnul Vladu Alexandru şi în acelaşi timp lista noastră de consilieri locali şi judeţeni. De ce? Pentru că suntem o echipă competentă,  profesionistă,  o echipă echilibrată, cu oameni proveniţi din toate domeniile, o echipă cu expertiză şi experienţă politică, dar şi cu oameni noi, tineri în stare să transforme oraşul  din unul aproape inexistent pe harta României într-un centru de putere economică şi socială. Este timpul să dezvoltăm cultura, sportul… Dar pentru asta avem  nevoie de sprijin şi electoratul giurgiuvean poate să decidă acest lucru.

Cred că  dacă vor fi atenţi la ceea ce votează, pentru a nu mai fi din nou expuşi regretului personal şi  în acelaşi timp regresului social,  şi vor alege să  voteze  în interesul lor şi al comunităţii în care trăiesc,  cu siguranţă giurgiuvenii vor înţelege  că cea mai  bună opţiune pentru ei, la acest moment, este Alexandru Vladu  şi  ALDE.

Jurnal