cenoutati-1435250938

Într-o recentă ședință de analiză a partidelor aflate la guvernare am discutat stadiul actual al colaborării și perspectivele acesteia. Suntem convinși, a declarat Toma Petcu, că în actuala formulă de guvernare găsim soluții optime de colaborare, în așa fel încât să ne ridicăm țara la nivelul realizărilor din perioada 2004-2008, atunci când România a fost cel mai bine guvernată de premierul Călin Popescu Tăriceanu. Sper ca actualul  Cod Fiscal să fie aprobat în sesiunea extraordinară a parlamentului, de la finele lunii august.

Apropos de acest Cod Fiscal,  preciza Toma Petcu, într-o recentă conferință de presă a ALDE Giurgiu,  nu sunt de acord cu ce spune liberalul Dumitru Beianu. O fi liberal, ca și noi, dar nu poate analiza pertinent acest cod întrucât nu este economist. Dânsul nu vrea să recunoască public că și PNL l-a votat, și că este cel mai bun cod fiscal pe care l-a avut România vreodată! Deși, nici eu nu sunt economist pot să spun sigur că noul Cod Fiscal este o măsură reparatorie a lucrurilor stricate în guvernarea PDL sub Emi Boc, fără să greșesc cu ceva. Am văzut recent că și Ludovic Orban, prim vicepreședintele PNL, a declarat acest lucru și a  spus că îl va vota din nou. Acum, după rediscutarea sa în Parlament, Codul Fiscal nu va mai putea fi întors de la promulgare de Klaus Iohannis, și va trece cu siguranță. Codul Fiscal conține măsuri de relaxare fiscală foarte bune…. Și eu, a conchis Toma Petcu, am lucrat în mediul privat și îmi aduc aminte ce greu a fost când a crescut TVA-ul la 24%! Am simțit atunci din plin acea creștere cu 5%! Știu bine că foarte multe companii mici și mijlocii s-au desființat pentru că n-au rezistat unei asemenea măsuri luate abuziv! În concluzie, sper ca de la 1 noiembrie, cel mai târziu, să punem în aplicare noul Cod Fiscal.

Heliade CĂLIN 

1 COMENTARIU

  1. După cum ne spune toma petcu -vrea ca tara sa se întoarcă in trecut.este nostalgic si subiectiv!statul trebie sa aibă o proiectie de dezvoltare ptr.prezent si viitor nu raportata la trecutul sumbru ci raportata la economia unui stat dezvoltat.Romania se vrea înainte nu înapoi toma petcu!

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.