Cu mai bine de patru ani în urmă, medicul psihiatru Silviu Ştefănescu fusese învinuit, alături de patronul farmaciilor Healthy Life Pharma (cu două puncte de lucru pe raza municipiului, la vremea respectivă), de faptul că ar fi adus un prejudiciu de peste 140 de milioane de lei vechi Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Giurgiu, prin decontarea frauduloasă a mai multor reţete completate în fals, reţete semnate de medicul psihiatru. După ce, în data de 9 decembrie 2012, i s-a ridicat dreptul de practică medicală, o lună mai târziu doctorul Silviu Ştefănescu solicita să i se redea acest drept, cerând, totodată, să reintre în contract cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Giurgiu. La acea vreme, preşedintele CJAS Giurgiu, Marin Constantin, preciza că, dacă va constata că sunt întrunite toate condiţiile, doctorul Ştefănescu îşi va putea relua activitatea.
La patru ani de la evenimentele cu pricina, pe adresa redacţiei a sosit o solicitare a unei cititoare din Giurgiu, solicitare pe care o redăm, în întregime: „Mă adresez dumneavoastră cu rugămintea de a-mi detalia (dacă se poate) articolul din JURNAL GIURGIUVEAN- 11 ianuarie 2013. Din păcate, nu se află sub nicio semnătura, astfel încât nu ştiu cui să mă adresez. Mă interesează dacă şi când şi-a recăpătat dreptul de practică domnul doctor Ştefănescu Silviu Dan. Nu am găsit aceasta informaţie în articol. Vă mărturisesc, că mă interesează acest lucru extrem de important pentru mine, deoarece există o urmărire penală care vizează acte medicale eliberate pe numele tatălui meu şi unul dintre actele medicale este eliberat de domnul doctor… în 2013! Cu deosebit respect, Rizea M.”
Ca urmare a acestei solicitări, ne-am adresat, din nou, preşedintelui Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Giurgiu, Marin Constantin, care ne-a precizat: „Domnul doctor Ştefănescu şi-a recăpătat dreptul de practică me-dicală din luna ianuarie 2013, fiind vorba, în cazul domniei sale, de o întrerupere de aproape două luni. Domnul doctor se află în contract cu noi, este furnizor de servicii medicale în ambulator de specialitate clinic, are toate documentele în regulă, deci nu există niciun impediment ca domnia sa să emită documentele me-dicale ca toţi ceilalţi medici specialişti. Ceea ce aş vrea să atrag atenţia este faptul că, aşa cum am mai spus-o, pentru a se evita pe viitor situaţii jenante, ca cea din anul 2012, medicii – de familie sau specialişti – să renunţe la obiceiul de a direcţiona pacienţii către anumite farmacii, întrucât această practică este şi imorală, şi ilegală”, a conchis Marin Constantin.
(O.C.)
Buna ziua. Vreau sa va cer un sfat. Am avut tratament cu seroxat 20 mg timp de 9 luni pt anxietate si atacuri de panica. Am renuntat acum 3luni dupa sfatul medicului. Acum din nou nu ma simt bine, nu am stari de rau doar sunt total dezorientata, nu am pofta de mancare si nu mai vad nimic pozitiv in viata mea. Nu am stare de nimic, nu pot face nimic. Credeti ca ar trebui sa incep din nou tratamentul? Oare reactiile adverse o sa am daca am renuntat doar de 3 luni?