Jurnal Giurgiuvean

Circa 300 de pensionari giurgiuveni au beneficiat, până acum, de tichetele pentru masa caldă

Încă de la finele anului trecut, Guvernul a inițiat un program de sprijinire a persoanelor vârstnice cu venituri mici, în sensul că pensionarii a căror vârstă depășea 75 de ani, iar veniturile erau de sub 800 de lei, beneficiau de tichete electronice pentru masa caldă, în valoare totală lunară de 180 de lei.

Conform informațiilor furnizate de directorul Direcției pentru Asistență Socială Giurgiu, Viorica Bănescu, în luna ianuarie au beneficiat de acest sprijin un număr de 349 de persoane (dintre acestea, 20 nu s-au prezentat pentru ridicarea hranei calde).

„Procedura este un pic mai complexă. Astfel, cei care sunt îndreptățiți să primească acest ajutor se înscriu pe un tabel, la sediul Cantinei de Ajutor Social, tabel care mai apoi merge către Instituția Prefectului, unde este aprobat. După aceea, beneficiarii se pot prezenta la cele două puncte de distribuire a hranei calde din municipiu: restaurantul „La Gigi”, situat în zona Tineretului, vis-a-vis de supermarketul Carrefour (Billa), sau în centrul orașului, la DOMINO, vis-a-vis de Colegiul Național „Ion Maiorescu”. În evidențele noastre, pentru luna ianuarie, am avut 349 de persoane înscrise pe liste, dar 20 dintre acestea nu s-au prezentat”, preciza directorul DAS Giurgiu, Viorica Bănescu.

Pe data de 12 noiembrie 2020, în județul Giurgiu au ajuns un număr total de 5.841 de tichete sociale pentru mese calde, destinate persoanelor dezavantajate sau marginalizate din județul Giurgiu, tichete care, în mai puțin de o săptămână, au ajuns la fiecare serviciu de protecție socială din primăriile din județ.

(Jurnal)

Exit mobile version