Preşedintele Consiliului judeţean (CJ) Vasile Mustăţea şi Andreas Gheorghiu, antreprenorul Societăţii Comerciale ”OSTMARINE CONSTRUCT” au semnat joi, 31 iulie, Contractul de începere a lucrărilor de reabilitare şi modernizare a Drumului Judeţean 603, care face legătura între Naipu şi Comana. Valoarea totală a proie-ctului este de 75.119.841,08 lei şi reprezintă contribuţie din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, contribuţia Consiliului judeţean Giurgiu fiind de 2% – partea de cofinanţare, respectiv 1.202.964,52 lei.

Durata de implementare a proiectului este de 26 de luni, (n. a. 2.04.2013 data depunerii – 1.06. 2015 data finalizării), din care maxim 18 luni sunt prevăzute pentru execuţia lucrărilor. Pe cel de al doilea drum ca lungime şi trafic de circulaţie din judeţ se vor efectua reabilitări şi modernizări pe 36,122 Km şi se va construi un pod nou peste Râul Cîlniştea, în satul Naipu, comuna Ghimpaţi. ”Preşedintele CJ, a spus că pe acest drum, prin-tre altele, se vor reface bordurile cu o stare tehnică necorespunzătoare, se va lărgi fundaţia drumului pentru a se asigura lăţimea necesară pentru benzile de circulaţie, se vor efectua supra lărgiri în curbe, se va pune un strat din piatră spartă şi două straturi de îmbrăcăminţi bituminoase. Şanţurile vor fi decolmatate, se va înlocui un podeţ, se vor efectua şanţuri noi şi  drenuri de acostament. Totodată, se vor recondiţiona şi parapetele existente, iar în zonele cu rambleu foarte înalt se vor manta unele noi. Tot pe acest drum se vor efectua marcaje rutiere pentru semnalizarea orizontală şi verticală, şi se vor monta indicatoare rutiere. Investiţia care are termenul de finalizare a lucrărilor 1 iunie 2015 va cuprinde inclusiv realizarea unor parcări sau refugii, dar şi construcţia unui pod în lungime de 80 de metri, cu 3 deschideri şi ziduri întoarse, peste Râul Cîlniştea, în satul Naipu”.

Cu prilejul semnării documentelor oficiale, preşedintele Vasile Mustăţea a declarat într-o conferinţă de presă  ”Sunt bucuros că am reuşit să duc la bun sfârşit tot procesul de desfăşurare a licitaţiilor, respectând litera şi virgula legilor în vigoare, fapt ce a făcut să nu avem nicio contestaţie. Am toate asigurările date de constructor că lucrările se vor încheia înainte de 1 iunie 2015, ele demarând din două puncte de lucru. O echipă va lucra pe tronsonul de la Uzunu (comuna Călugăreni) spre Comana şi cealaltă de la Uzunu spre Naipu. În acelaşi timp, o altă echipă va lucra la Podul de la Naipu, fără a se afecta circulaţia pe drum. Mă bucur, că în sfârşit, am reuşit să pornim lucrările, mai ales că vă aduceţi aminte înainte şi în timpul campaniei electorale pentru Alegerile Euro Parlamentare PSD Giurgiu a blocat D.N.5, la Uzunu. PSD, deşi ştia foarte bine că vom începe acest proiect pentru care m-am luptat foarte mult de când sunt preşedintele CJ, nu a mai avut răbdare circa o lună şi a blocat intenţionat acest drum, tocmai pentru a amâna în mod nejustificat semnarea proiectului care se implementează cu bani europeni! Firma OSTMARINE CONSTRUCT şi asociatul său Schelter Construct SRL vor aduce specialişti cu înaltă calificare în acest domeniu de activitate, iar cea mai mare parte din forţa de muncă va proveni din judeţul Giurgiu, alături de alţi specialişti şi muncitori din România”.

La rândul său Andreas Gheorgiu a menţionat, printre altele, că ”Firma pe care o reprezint are o vastă experienţă în domeniu, fiind recunoscută pe plan naţional şi internaţional, mai ales în Cipru şi Grecia. Pentru noi, care am mai lucrat cu CNADR pe DN 2, este o mare bucurie şi onoare că preşe-dintele Vasile Mustăţea şi Consiliul Judeţean Giurgiu ne-au oferit ocazia  să realizăm această lucrare deosebit de importantă. Pentru firma noastră investiţia din judeţul dumneavoastră reprezintă un pariu, şi vom face tot ce ţine de noi ca toate lucrările să fie gata înainte de termenul de 1 iunie 2015, iar lucrările să fie de cea mai bună calitate, inclusiv la Podul de la Naipu. Ne asumăm toate angajamentele luate cu CJ şi sper ca înainte de 1 iunie 2015 să ne întâlnim pentru  a tăia panglica inaugurală, mai ales că în 2-3 zile depunem garanţiile bancare şi apoi începem lucrările”.

Preşedintele CJ este optimist

În finalul primei părţi a confe-rinţei de presă, preşedintele Vasile Mustăţea a ţinut să mai precizeze ”Am muncit enorm de mult pentru a reuşi să implementăm proiectul de reabilitare şi modernizare a Drumului Judeţean 603, dar acum sunt bucuros că am reuşit să-l duc la bun sfârşit. În altă ordine de idei, aş dori să vă mai spun că am speranţa că săptămâna viitoare vom semna contractul de demarare a implementării unui alt proiect finanţat din fonduri europene. Este vorba de proiectul privind reabi-litarea şi modernizarea Drumului Judeţean 504 A, de la satul Gogoşari şi până în municipiul Giurgiu. S-a întârziat puţin cu acest proiect întrucât s-au găsit unele greşeli de proiectare, cum ar fi de exemplu la pod unde nu se prinseseră grinzile, iar proiectantul a fost nevoit să revadă întregul proiect. Întrucât acest proiect era iniţiat din 2008, în mod normal, a fost nevoie să fie aduşi la zi toţi indicatorii. La licitaţii au participat 14 firme şi din acest motiv a fost nevoie ca foarte multe lucruri să fie revizuite şi clarificate. Întrucât am respectat, ca şi la celălalt proiect, toate literele şi virgulele legii avem speranţa că vom semna şi acest contract săptămâna viitoare”.

Heliade CĂLIN