Dan Voiculescu a fost trimis după gratii de completul de judecători format din Camelia Bogdan şi Alexandru Mihalcea. Ambii sunt judecători tineri , proaspăt promovaţi de la Tribunalul Bucureşti la Curtea de Apel.

Camelia Bogdan, cea care a condus şedinţa de judecată, este cunoscută în sistemul judiciar ca unul dintre cei mai buni specialişti în analiza infracţiunii de spălare de bani şi o adeptă a proceselor judecate alert şi riguros. Ea este președinta completului de judecată de la Curtea de Apel București,  care l-a trimis practic pe Dan Voiculescu la închisoare, condamnându-l la 10 ani de detenție. Alături de judecătorul Mihai Alexandru Mihalcea, ea a fost promovată de la Tribunalul București la Curtea de Apel București începând cu 1 iulie 2014. Cei doi judecători au primit dosarul lui Voiculescu printr-o decizie a Colegiului de conducere al CAB, după ce judecătorul Stan Mustață, care judeca inițial la această instanță dosarul lui Voiculescu, a fost arestat pentru luare de mită în legătură cu alte dosare, iar colega sa din complet Florica Duță s-a pensionat.

Numele judecătorului Camelia Bogdan se leagă puternic de procesul lui Sorin Ovidiu Vântu (SOV), în care omul de afaceri era acuzat de favorizarea infractorului în cazul Nicolae Popa – FNI. Judecătoarea a dus o serie de termene maraton, într-un timp foarte scurt și a fost puternic contestată de către Vântu.
Dosarul lui Vântu a fost judecat până în data de 22 martie 2011 de judecătoarea Camelia Bogdan. În perioada 8 noiembrie 2010 – 22 martie 2011, Camelia Bogdan a condus 15 sedințe de judecată. Judecătoarea a fost în permanență contestată de avocații lui SOV, cel mai fervent fiind Viorel Ros, avocat care îl apără și pe Adrian Năstase.
Ea a descoperit că în documentul în baza căruia Vîntu cere să plece din țară un medic cardiolog face constatări medicale față de ruptura de rotulă a lui Vîntu. Aceeași judecatoare a supus dezbaterii posibilitatea de reîncarcerare a lui Vîntu.

În cele din urmă, Camelia Bogdan a fost recuzată din dosarul lui Vîntu pe motiv că judeca prea repede cauza. Decizia de recuzare, luată de judecătoarea Elena Burlan, a fost critcată de societatea civilă. Judecatoarea Bogdan l-a condamnat și pe omul de afaceri Ștefan Riza la 12 ani de închisoare în dosarul 30275/01/3/2009, în care era acuzat de înșelăciune și delapidare, în urma cărora a produs un prejudiciu de peste 7 milioane de euro.
Magistratul este specializat în combaterea infracțiunilor de spalare de bani. Ea are în conturi 100.000 de lei și 23.000 de euro. La Tribunalul București primea un salariu de circa 6.600 de lei pe lună, plus bani de chirie. Judecătoarea are și activitate științifică din care mai obține ceva venituri prin publicarea de cărți. Magistratul nu deține locuință proprietate personală ori mașină.

Al doilea judecător care l-a condamnat pe Voiculescu este Mihai Alexandru Mihalcea. Acesta  a fost, din februarie 2010, judecător la Judecătoria Buzău și apoi, din aprilie 2010, a fost detașat de CSM, ca judecător la Judecătoria Sector 4 București. În martie 2014 a fost transferat la Tribunalul București. Judecătorul Mihalcea este cel care a refuzat în 2013 să-l elibereze condiționat pe Sorin Ovidiu Vîntu. Judecătorul motiva că SOV “nu a făcut eforturi deosebite pe calea reeducării sale” și “nici nu a încercat să se remarce într-un mod deosebit”.
În anul 2012, el avea în bancă 25.000 de lei, salariul de la Tribunal fiind de circa 6.000 de lei ( conform declarației de avere din anul 2012) și nu detinea locuință sau mașină.

În septembrie 2013, judecătoarea Grațiela Constantin, de la Tribunalul București, l-a condamnat pe Voiculescu la 5 ani de închisoare cu executare, pentru spălare de bani în dosarul privatizării Institutului de Cercetări Alimentare (ICA). Pronunțarea a venit însă abia după 5 ani de la trimiterea în judecată, după o suită de amânări și mutări de la o instanță la alta, ca urmare a schimbării calității lui Voiculescu, care era de fiecare dată ales senator  pentru ca apoi să demisioneze din această demnitate. În iulie 2014, aceeași judecătoare a decis menținerea controlului judiciar asupra lui Voiculescu, într-un alt dosar, în care, de aceasta dată, mogulul media este acuzat de șantaj.

În anul 2009, Grațiela Constantin a candidat, fără succes, pentru un post de judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție.Ea
este judecătoare la secția a II-a penală a Tribunalului București, de unde câștigă circa 7.600 de lei pe lună, conform declarației de avere din anul 2013. Ea mai deține, împreună cu soțul ei, un apartament și trei mașini, având conturi bancare de circa 70.000 de lei și 2.200 de euro și obligatiuni de 45.000 de lei, dar și datorii de 6.100 de euro.

(material preluat și prelucrat din presa națională: ziare.com; gândul.info)