Cine sunt câștigătorii concursului organizat de către ”Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog” – Giurgiu

0
202

d92fb0585436ca06328c7c3e6fd297ac_XL

 

CÂŞTIGĂTORII  FAZEI  JUDEŢENE

a concursului naţional „Mesajul meu antidrog”, ediţia a XIII-a

 Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Giurgiu a organizat şi implementat, în perioada 22 februarie – 06 mai 2016, în parteneriat cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Giurgiu şi Consiliul Judeţean Giurgiu, etapa judeţeană a concursului naţional „MESAJUL MEU ANTIDROG”, iniţiat de Agenţia Naţională Antidrog şi Ministerul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice.

 Prin acest proiect, ajuns la cea de-a treisprezecea ediţie, se urmăreşte dezvoltarea unor atitudini şi practici la nivelul întregii populaţii şcolare din învăţământul gimnazial şi liceal, prin intermediul programelor şcolare şi de petrecere a timpului liber, în scopul adoptării unui stil de viaţă sănătos, fără tutun, alcool şi droguri.

 La această ediţie s-au înscris 87 de elevi de la unităţi şcolare din mediul urban şi rural,  pe categoriile de vârstă corespunzătoare gimnaziului şi liceului. Elevii au participat, în funcţie de aptitudini, la următoarele secţiuni ale concursului: Eseu literar, Film de scurt metraj, Spot antidrog, Arte vizuale (Grafică, Pictură), iar criteriile de evaluare a lucrărilor au urmărit încadrarea în cerinţe (tematică şi dimensiuni), promovarea mesajelor pozitive, originalitatea mesajului şi a subiectului ales, acurateţea stilului, claritatea limbajului.

 În ziua de 26 mai 2016, începând cu ora 11.00, la Palatul Copiilor Giurgiu, va avea loc festivitatea de premiere a celor mai bune lucrări ale elevilor înscrişi în acest an la concurs.

Consiliul Judeţean Giurgiu, în calitate de partener în cadrul proiectului, va oferi 24 de tablete electronice elevilor care au ocupat locurile I, II şi III la cele opt secţiuni ale concursului.  Lucrările elevilor care au obţinut locul I la etapa judeţeană au fost transmise la Agenţia Naţională Antidrog, în vederea participării la faza naţională.

 (Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog – Giurgiu)