Cine sunt câștigătorii Concursului de educație anticorupție prin teatru

0
193

La data de 22 martie 2018 Direcția Generală Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Giurgiu în parteneriat cu Consiliul Județean Giurgiu, Teatrul Tudor Vianu și Inspectoratul Școlar Județean Giurgiu a lansat Concursul de piese de teatru “Curat murdar, coane Fănică!”, având ca și tematică promovarea unor mesaje anticorupție.

La concurs au fost invitați să participe tineri cu vârsta între 15 și 18 ani împliniți, ultima zi de înscriere în competiție fiind 16 iulie 2018.

Conform Regulamentului de organizare și desfășurare a concursului, în prima zi a lunii octombrie, juriul concursului “Curat murdar, coane Fănică” – format din managerul Teatrului “Tudor Vianu, actorul și regizorul Cosmin Crețu (președinte) și actorii Ana Sivu-Daponte și Șerban Chițu (membri) – a finalizat evaluarea celor trei piese de teatru, înscrise în competiție.

Câștigătoare a concursului a fost desemnată piesa “O oră de matematică. Toate orele de școală” de Mihaela Matei, elevă la Liceul Tudor Vianu din Giurgiu. Pe locul secund s-a clasat “Types sint Corruptionem” (Tipuri de corupție) de Theodor-Gabriel Damian (Școala Generală nr. 7), în timp ce locul al treilea i-a revenit piesei “Șantaj” a lui Bogdan-Ionuț Lefter de la Colegiul Național Ion Maiorescu.

Câștigătorii vor fi recompensați cu premii și vor primi un permis de acces gratuit, cu însoțitor, la spectacolele jucate la sediu de Teatrul “Tudor Vianu”.

Piesa “O oră de matematică. Toate orele de școală” de Mihaela Matei, elevă la Liceul Tudor Vianu din Giurgiu va fi montată la Teatrul „Tudor Vianu”, cu elevii Școlii de teatru și va fi prezentată în premieră absolută la data de 26.11.2018.