După cum știți probabil, Ilie Sârbu și Viorel Hrebenciuc sunt sub urmărire penală în dosarul retrocedărilor abuzive din Brașov. DNA îl acuză pe Ilie Sârbu de infracțiunile de folosire a influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite și sprijinirea unui grup infracțional organizat.

Viorel Hrebenciuc s-ar face vinovat, în opinia procurorilor, de infracțiunile de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de influență și instigare la folosirea influenței de către o persoană care îndeplinește o funcție de conducere într-un partid în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. Prejudiciul creat, acuză procurorii, în sarcina RNP ROMSILVA, este de 303.888.615 euro (contravaloarea a 43.227 ha teren forestier). Dar, cum au ajuns cei doi grei ai politicii românești în vizorul procurorilor?

Culmea, de la JURISTA filialei Brașov a Romsilva ar fi pornit totul. După ce jurista a semnat o acţiune civilă în favoarea intereselor Romsilva, de suspendare a judecăţii până la soluţionarea dosarului având ca obiect revizuirea deciziei luate la data de 17 aprilie 2012, strămutat de la Tribunalul Covasna la o altă instanţă(cerere admisă de ÎCCJ la data de 17 ianuarie 2014), în luna martie 2014, inculpatul Crăciunescu Adam a dispus în mod abuziv ca acestei juriste să-i fie preluată cauza respectivă și i-a interzis, indirect (folosind un pretext medical), să mai reprezinte RNP Romsilva la procesele ce aveau ca obiect decizia din anul 2012 a Tribunalului Covasna și punerea în aplicare a acestei decizii.

Astfel, de la faptul că directorul Romsilva a dispus ca jurista să nu mai reprezinte Regia în acel proces de retrocedare, a pornit ancheta DNA de la o posibilă plângere a acesteia…(Jurnal)