VACAROIU - SENAT - PRESEDINTESurprinzător gestul deputatei noastre , Liliana Ciobanu, ce a postat   un comunicat în care acuză virulent, gestul Consiliului Județean Giurgiu de acordare a unor sprijine financiare în valoare de aproximativ 1,3 milioane de lei,  unui număr de  1438 de persoane fizice cu boli incurabile sau ce se confruntă cu diverse probleme sociale  . De fapt un  proiect care , așa cum era și firesc, considerăm noi,  a fost aprobat cu doar două abțineri.

La fel de surprinzător a fost faptul că acest gest generos venit cu puțin timp înainte de sărbătoarea Paștelui  i-a fost imputat  exclusiv președintelui CJ, Vasile Mustățea. De ce tocmai lui Mustățea, doamnă deputat, de vreme ce în acea sală au votat aproape toți consilierii ? Sau credeți că restul consilierilor sunt oameni fără discernământ?! 

Noi, cei ce  o cunosc foarte bine pe doamna deputat, suntem convinși  că domnia sa s-a lăsat  de data aceasta otrăvită emoțional de vreun coleg politician, ce dorea să i-o plătească președintelui CJ. Nu numai că suma oferită celor aproape 1500 de giurgiuveni este mai mult simbolică, dar ea se adresează chiar unor cetățeni ce cu siguranță aveau nevoie de acest sprijin pentru a putea pune ceva pe masa de Paște . 

Și chiar dacă prin absurd, Mustățea ar fi convins întregul grup de consilieri din diferite partide, să  aprobare acest proiect, de ce trebuie să considerați gestul ca pe o mită electorală atâta timp cât omul ăsta deocamdată nu are nicio miză politică ?! 

Dincolo de toate acestea,  la fel de surprinzător este și faptul că (sau cel puțin nu și-a  exprimat-o). Liliana Ciobanu tocmai de asta este atât de populară și de iubită de giurgiuveni, pentru că rareori a refuzat  pe cineva care i-a cerut, în toți acești ani, ajutorul.  Doamnă deputat ați fi avut oare curajul,   îndrăzneala să vă uitați în ochii celor 1438 de persoane spunându-le că nu merită acești bani ,  că nu li se cuvine, ba mai mult să le mai aduceți și argumente…? Noi suntem convinși că nu ați fi făcut-o. 

Liliana Ciobanu pe care o cunoaștem cu toții este un om generos ce, cu siguranță, s-a lăsat luată  de valul intrigilor politice,  eșuând de această dată într-un demers pe care am dori să credem că la acest moment îl regretă. Noi îi acordăm circumstanțe, așteptând , ca și până acum poziționările dumneaei alături de oamenii nevoiași, așa cum ne-a obișnuit , oameni asemeni celor 1438 de giurgiuveni care au primit în dar, în preajma sărbătorii Paștelui , o felie de cozonac , o speranță la vindecare  din partea consilierilor județeni , care de fapt sunt aleșii noștri, în concluzie , un strop de respect și milostenie din partea noastră,  a tuturor.

 

(Jurnal)

 

1 COMENTARIU