Cinci migranți afgani pe post de …piese auto!

0
69

4928În data de 18 mai, ora 03.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion marca Mercedes, un cetăţean turc, în vârstă de 47 de ani care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, piese auto din Turcia pentru România.

Procedând la verificarea mijlocului de transport, echipa comună formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a observat că partea superioară a prelatei semiremorcii este tăiată şi lipită prin interior. În urma controlului amănunţit efectuat asupra compartimentului marfă, printre cutiile cu piese auto, au fost descoperite cinci bărbați  care nu aveau documente de identitate şi care au declarat că sunt de origine afgană.

La cercetări, şoferul camionului a declarat că nu avea cunoştinţă despre prezenţa bărbaţilor în mijlocul de transport.

Poliţiştii de frontieră au  întrerupt călătoria celor cinci  persoane, iar conform protocolului româno – bulgar, camionul, şoferul turc şi cei cinci migranţi, cu vârste cuprinse între 16 şi 23 ani, au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

(Jurnal)