În cadrul conferinţei de presă susţinute marţi, 21 aprilie, Lucian Iliescu, primarul municipiului Giurgiu a readus în discuţie transformarea străzii Gării în una pietonală. Procesul amplu de cosmetizare al acesteia implică în opinia edilului-şef, renovarea clădirilor dar şi mutarea chiriaşilor.

“Când va fi dat în funcţiune noul bloc de la Istru, vom muta locatarii de pe strada Gării, acolo. Gata, s-a terminat cu mizeria pe această stradă şi cu chiriile pe doi lei. În douăzeci de ani nu s-a renovat nimic”, a declarat Lucian Iliescu, cel care a menţionat şi faptul că va îndrepta “ce a stricat sistemul comunist”.

Primarul de Giurgiu este totuşi îngrijorat de faptul că numărul de apartamente din blocul de la Istru nu va ajunge pentru a prelua întregul număr al celor care locuiesc în clădirile de pe strada Gării. În mare parte de etnie rromă (dacă nu în totalitate), “chiriaşilor” de pe strada Gării li s-a pierdut numărul.

“Avem o problemă foarte mare privind numărul şi identitatea acestor oameni. Va trebui să ne implicăm împreună cu Poliţia şi Serviciul de Evidenţă al Populaţiei pentru a-i identifica şi pentru a le face acte”, a mai spus Lucian Iliescu, cel care a promis că va face tot posibilul pentru construirea a încă unui bloc social în zona Istru.

“PAVAJ” INEDIT

Revenind la ideea de stradă pietonală, primarul Iliescu a declarat că s-a intrat deja în contact cu o firmă care se ocupă cu “placarea” străzilor. “Nu avem bani pentru a apela la marmură sau granit pentru pavarea străzii. Am primit o ofertă din partea unei firme care produce şi comercializează plăci dintr-un material elastic provenit din deşeurile de la anvelope” a declarat acelaşi Lucian Iliescu.

Bogdan VLADU