Jurnal Giurgiuvean

Cetățenii se vaccinează pe fond emoțional! Ce anume îi determină cel mai mult…?

Vaccinarea, asa cum observa cineva, în județul Giurgiu are loc „în valuri”, ca de fapt, în toată tara.

Vaccinările în număr mare apar după ce presa anunța majorarea numărului deceselor de Covid, și prezenta unele cazuri dramatice.

Când lucrurile s-au liniștit și media anunța că lucrurile tind spre o situație încurajatoare, dintr-o dată, numărul vaccinărilor a scăzut.

Ceea ce ne duce cu gândul la faptul că cetățenii merg să se vaccineze pe fond emoțional… Teama de ce li s-ar putea întâmpla și decesele unor prieteni sau rude îi determină să ia această decizie.

Iată de ce se manifesta aceasta inconstanță privind numărul celor vaccinați. În luna octombrie, conform datelor primite de la Prefectura Giurgiu, după o perioadă cu doar câteva sute de VACCINĂRI (4-500) a urmat o creștere spectaculoasă cu peste 1.000 de vaccinări pe zi, care a durat până spre finele lunii, după care ele au început sa scadă din nou sub această cifră.

Este clar că informațiile primite din mass-media declanșează stări emoționale, pe fondul cărora oamenii se grăbesc sau se răzgândesc să se vaccineze. Aceste constatări le puteți verifica singuri din datele materialelor publicate de noi zilnic pe site, privind situația vaccinărilor la Centrele din județ și din Municipiu.

(Jurnal)

Exit mobile version