la-ghiseul-de-taxe-si-impozite_01Ce explicație are directorul Direcției…

De curând, cititorii publicației noastre ne-au semnalat mari dificultăți în ceea ce privește desfășurarea activității la casieria Direcției de Taxe și Impozite din Piața Centrală din Giurgiu, care se dovedește a fi neîncăpătoare și ineficientă volumului mare de persoane care vin să își achite datoriile.

Astfel, contribuabilii, pe lângă faptul că trebuie să suporte mirosul de gunoi și urină, datorat pubelei și toaletei publice amplasate în apropiere (deficiență pe care noi am semnalat-o în urmă cu câteva luni, dar nimeni nu a luat nicio măsură !), sunt nevoiți să stea și câte o oră la coadă, afară, în soare, pentru a-și plăti taxele și impozitele, deoarece în incinta clădirii, de aproximativ 15 metri pătraţi, nu există decât o singură angajată, care trebuie să facă față tuturor cererilor.

Giurgiuvenii cu care am stat de vorbă, aflaţi în faţa ghişeului pentru a-şi plăti datoriile, spun că pur şi simplu așa ceva nu este normal, pentru că nimeni nu își poate permite (nici fizic, nici psihic) să stea câte o oră la coadă, să aștepte să își achite obligațiile, mai ales că unele persoane sunt în vârstă, vremea s-a încălzit, iar în interiorul casieriei abia dacă se poate respira. Mulți ne-au spus că au venit într-o anumită zi, coada era foarte mare și au renunțat, în speranța că a doua zi va fi mai liber accesul, dar această problemă persită zilnic, pentru că, în fiecare lună, sute de giurgiuveni trebuie să își achite aceste taxe.

Pentru a lămuri această problemă, redacția ziarului ”Jurnal Giurgiuvean” a discutat cu persoana competentă în acest caz, directorul Direcției de Taxe și Impozite Giurgiu, Laurențiu Țintea, care ne-a asigurat că situația se va remedia, cu siguranță, de la 1 iunie: Deocamdată, spaţiul aparţine firmei ”Financiar Urban” şi  abia de la 1 iunie va intra în subordinea Direcţiei de Taxe şi Impozite. Astfel, începând cu această dată, ne spunea directorul Ţintea, vor exista doi angajați ai casieriei din Piața Centrală și sperăm ca aceștia să facă față tuturor cererilor, ca să nu mai existe probleme. În privința pubelelor amplasate în apropierea casieriei, Laurențiu Țintea ne-a precizat: Voi face presiuni asupra Primăriei pentru ca acestea să fie mutate, în condițiile în care nici eu nu sunt de acord ca aceste pubele să existe într-o zonă atât de circulată.

        În spiritul celor spuse de domnul director Țintea și în numele giurgiuvenilor, sperăm că de la 1 iunie aceste ”deficiențe” se vor rezolva, pentru că, într-adevăr, nu este normal acest ”regim” aplicat de către autorități plătitorilor de taxe și impozite, în secolul al-XXI-lea, într-o țară membră a U.E.

(Teodora N.)

 

 

2 COMENTARII