Celebrele țigări Carpați și Snagov au reapărut pe piață

0
471

Nostalgicii celebrelor țigări comercializate pe vremea comunismului, Carpați și Snagov, au vești bune. Pachetele de țigări Carpați și Snagov sunt distribuite în România sub o nouă înfățișare, iar noutatea este că au și filtru, față de celelalte țigări dinainte de Revoluție.

Pe timpuri, țigările Carpați și Snagov erau la mare căutare, fiind considerate, cel puțin atunci, „vedete” printre fumători. În vremea comunismului, țigările Carpați erau des cumpărate, având în vedere că cele de import se găseau greu. Ulterior, au ieșit pe piață și cele cu filtru. Tot în acea perioadă, printre preferate se aflau și țigările Snagov și Mărășești.

Vestea bună pentru cei care fumau Carpați sau Snagov este că cele două tipuri de țigări se găsesc din nou pe piață, la o calitate superioară. Dacă în urmă cu mulți ani erau fabricate în România, la Sfântu Gheorghe, acum ele sunt făcute în Germania.

Un pachet de Carpați sau de Snagov costă 18 lei, un preț semnificativ mai mic decât al țigărilor premium comercializate pe piața românească. Cunoscute odinioară precum țigări autohtone, acum atât Carpați, cât și Snagov sunt fabricate în Germania și distribuite în România de către SC Tutunul România SA.

În timp ce Carpați se găsește pe piață în variantele Red și Blue, Snagov se fabrică în variantele Blue și Silver.

(Jurnal)