Cele mai spectaculoase capturi de anul trecut, aparținând polițiștilor de frontieră…!

0
167


61301578 Zeci de migranți prinși înainte de a intra în țară…

Poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Giurgiu au reţinut  în 2015 un număr de 55 de migranţi ascunşi în TIR-uri încărcate cu diverse bunuri, care au încercat astfel să intre ilegal în ţară.

În perioada 06-12.03.2015, poliţiştii de frontieră de la punctele de trecere a frontierei Calafat şi Giurgiu au descoperit ascunşi în mai multe mijloace de transport 55 de migranţi, cetăţeni afgani, pakistanezi, irakieni, sri-lankezi şi sirieni care au încercat să intre ilegal în ţară.

Aceştia au fost descoperiţi ascunşi în TIR-uri încărcate cu piese auto, electrocasnice, articole din plastic, sub pământ pentru flori sau chiar în TIR-uri fără încărcătură.

 23 de cetăţeni afgani, ascunşi printre pepeni verzi şi cartofi, descoperiţi la P.T.F. Calafat

 Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Calafat au descoperit douăzeci şi trei de cetăţeni afgani, care au încercat să intre ilegal în ţară, ascunşi în doua TIR-uri, printre pepeni verzi, respectiv cartofi.

  • În data de 24.05.2015, la ora 00.20, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat – I.T.P.F. Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui camion, un cetăţean polonez care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, pepeni verzi, din Grecia pentru Polonia.

          Procedând la verificarea mijlocului de transport cu tehnica specifică din dotare, sonda HBD MICRO SEARCH (de detectare a CO2), poliţiştii de frontieră au descoperit în compartimentul marfă, ascunse într-un spaţiu special amenajat, printre marfa transportată, şapte persoane de sex masculin care vorbeau limba arabă şi nu deţineau documente de identitate.

La cercetări, s-a constatat faptul că persoanele în cauză sunt cetăţeni afgani cu vârste cuprinse între 14 şi 52 de ani. Aceştia au declarat că au plecat din ţara de origine în urmă cu o lună, pe ruta Turcia-Grecia-Bulgaria, urcându-se în camion cu ajutorul unui conaţional, fără ştirea şoferului.

  • Câteva ore mai târziu, la ora 09.30, la acelaşi Punct de Trecere a Frontierei, s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui camion marca MAN, un alt cetăţean polonez, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, cartofi din Grecia pentru Polonia.

          Ca şi în primul caz, în baza unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au verificat mijlocul de transport cu aceeaşi tehnica, ocazie cu care au descoperit sub marfa transportata, şaisprezece persoane de sex masculin care nu deţineau documente de identitate.

La cercetări, s-a constatat faptul că cei în cauză sunt cetăţeni  afgani, cu vârste cuprinse între 15 şi 20 de ani şi care au declarat că în urmă cu câteva zile s-au urcat în camion într-o parcare din Grecia, fără ştirea şoferului, cu intenţia de a ajunge într-un stat din vestul Europei.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, migranţii, şoferii şi mijloacele de transport au fost predate Poliţiei de Frontieră Bulgare, în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

 Mercedes semnalat furat in Germania, depistat de poliţişti de frontieră giurgiuveni

 Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au depistat un autoturism marca Mercedes, care figura ca fiind furat din Germania.

În data de 30.06.2015, ora 06.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pentru a efectua formalităţile de frontieră cetăţeanul român Daniel B., în vârstă de 21 de ani, la volanul unui autoturism marca Mercedes 320, înmatriculat în Germania. 

La controlul documentelor, poliţiştii de frontieră au constatat că proprietarul autoturismului era o altă persoană, fapt pentru care, având suspiciuni cu privire la dreptul de folosinţă a maşinii au fost efectuate verificări suplimentare. Astfel, s-a stabilit că autoturismul marca Mercedes 320 este semnalat în bazele de date ca fiind furat din Germania.

Şoferul a declarat că a cumpărat maşina de la un cetăţean român, în schimbul sumei de 12.000 euro si nu avea cunoştinţă despre faptul că aceasta figurează ca fiind furată.

 Poliţiştii de frontieră giurgiuveni au întocmit persoanei în cauză acte premergătoare de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire la furt, iar autoturismul a fost indisponibilizat la sediul S.T.P.F. Giurgiu până la soluţionarea cauzei.

(Jurnal)