Cei mai vârstnici jandarmi, omagiaţi de colegi, în preajma Zilei Jandarmeriei Române

0
613

Cu puţine zile înainte de aniversarea a 167 de ani de la înfiinţarea Jandarmeriei Române, la Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Giurgiu a avut loc astăzi un moment emoţionant. Şapte ofiţei cu funcţii de conducere care şi-au desfăşurat activitatea în cadrul IJJ Giurgiu au participat la activitatea organizată în cadrul inspectoratului.

Cei şapte care au fost omagiaţi astăzi sunt: colonel (r ) Mihail Gheorghiu, colonel (r ) Nicolae Stan, colonel (r ) Ion Răducanu, colonel (r ) Florian Panainte, colonel (r ) Mircea Pulpea, colonel (r ) Ştefan Maiorescu şi colonel (r ) Ion Barbălată. De asemenea, o diplomă omagială îi va fi înmânată la domiciliu şi căpitanului (r ) Dorel Sârbu, aflat imobilizat într-un scaun cu rotile, în urma unui accident suferit cu mai mulţi ani în urmă.

În mesajul său de deschidere, inspectorul şef al IJJ Giurgiu, colonel Daniel Ruşanu, a precizat:

„Ne mândrim cu tot ceea ce aţi înfăptuit şi ne-aţi transmis şi vă asigurăm că suntem demni de ceea ce am moştenit din generaţie în generaţie şi, cu responsabilitate şi seriozitate, vom ridica la nivelul noilor misiuni rezultatele obţinute de dumneavoastră. Activitatea de astăzi este, atât pentru noi, cât şi pentru dumneavoastră un eveniment de o rară încărcătură emoţională, de trăiri nostalgice şi de omagiere a trecutului glorios şi a impresionantului prezent al Jandarmeriei Române. Exprimându-ne cea mai profundă bucurie că vă avem lângă noi, vă rog să primiţi onorul generaţiei de astăzi, însoţit de urarea de multă sănătate şi fericire.”

(O.C.)