11536135_10203088610295281_4840810867277553704_n FOTO: Toma PETCU, președintele ANPM (în mijlocul fotografiei) este primul ministru secretar de stat, giurgiuvean, care deși nu e campanie electorală, a dorit personal să îi premieze pe tinerii câștigători ai unui concurs pe teme de mediu, conștient ( așa cum ne mărturisea), că în ei, în copii stă speranța noastră de a ecologiza România, de a respira un aer mai curat… 

Joi, 18 iunie, la Centrul Cultural „Ion Vinea” din municipiul Giurgiu, Asociaţia ECO ATITUDINE, împreună cu ministrul secretar de stat Toma Florian Petcu, preşedintele Agenţiei Naţionale de Protecţie a Mediului, au premiat elevii voluntari, participanţi la o recentă acţiune a ONG-ului pe teme de mediu.

Obiectivul principal al activităților de ecologizare, care s-au desfășurat pe o perioadă de trei săptămâni în școlile din Giurgiu, l-a reprezentat, după cum a declarat președintele Asociației ECO ATITUDINE, Stere Crețu, instruirea copiilor, care, la rândul lor, să îi învețe pe părinți și pe bunici, să colecteze selectiv deșeurile, apoi să le ducă la reciclare.

În continuare, vă prezentăm numele elevilor premiați, școala de proveniență și în ce au constat premiile. De precizat că toți elevii participanți la această acțiune, precum și profesorii coordonatori, au primit câte o diplomă printată pe o hârtie reciclată, ca o recunoaștere simbolică a eforturilor depuse în cadrul acestei activități de ecologizare.

Diana Gherghina – Școala Gimnazială ”Academician Marin Voiculescu” Giurgiu – un ghiozdan cu rechizite

Adelina Pieptea – Școala Gimnazială ”Sfântul Gheorghe” Giurgiu – un ghiozdan cu rechizite

Ioana Cătălina Tiron – Școala Gimnazială ”Ioan Boldescu” Giurgiu – un telefon smartphone

Profesor coordonator Cecilia Popa – Școala Gimnazială ”Academician Marin Voiculescu” Giurgiu – o tabletă

La concursul ”Reciclarea Ecoatitudine”, Școala Gimnazială ”Mircea cel Bătrân ” din Giurgiu a primit ca premiu un videoproiector.

De asemenea, au mai fost acordate două diplome speciale, la concursul ”Cei mai harnici puști cu ecoatitudine” – pentru elevii Școlii Gimnaziale ”Academician Marin Voiculescu” din Giurgiu, iar la concursul ”Cea mai talentată trupă de majorete” diploma a revenit Școlii Gimnaziale ”Mircea cel Bătrân ” din municipiu.

Cu ocazia acestei festivități, preşedintele Agenţiei Naţionale de Protecţie a Mediului, Toma Petcu, a precizat: Este foarte importantă educarea tinerilor încă de la vârste fragede, în spiritul grijii faţă de natură și al respectului față de toate regulile necesare în menţinerea unui mediu curat și sănătos.

Întrebat de jurnaliștii publicației noastre de ce nu s-au întreprins astfel de acțiuni până acum la Giurgiu, Stere Crețu a replicat că organizarea acestor evenimente depinde foarte mult de factorii de decizie locali, adică de implicarea celor de la Mediu și de la Primărie; fiind un proiect privat, avem nevoie de parteneri financiari și politici pentru desfășurarea unor astfel de acțiuni, a conchis președintele Asociației ECO ATITUDINE, adăugând și faptul că asociația pe care o reprezintă speră să revină în toamnă, la început de an școlar, cu noi proiecte, la Giurgiu.