gheatZiua  de astăzi, miercuri 20 ianuarie,  a fost ziua cea mai geroasă zi de ianuarie din ultimii 55 de ani din România, susțin meteorologii. S-au înregistrat minus 29,5 de grade celsius la Întorsura Buzăului și minus 28 la Brasov.

În multe zone din sudul tarii si chiar si în Capitala, mercurul termometrelor a coborat sub minus 22 de grade. Evident că și la Giurgiu mercurul termometrelor a dat fiori reci cetățenilor mai ales la primele ore ale dimineții.  Au fost și persoane care  au ajuns la spital, în timp ce multe din autoturisme au pornit cu greu din locurile în care au fost parcate peste noapte sau nu au pornit deloc. 

Meteorologii au prelungit codul galben de ger  până pe 25 ianuarie. Valul de frig va persista, astfel că vremea va fi deosebit de rece, geroasa noaptea și dimineata. Meteorologii prognozeaza temperaturi extrem de scazute si pentru următoarele zile.

Joi  în Campia Romana vom avea din nou ceata si chiciura. Vineri  atmosfera va fi insorita. Sâmbată mai apar ceva înnorari în jumatatea estica,  în rest cerul va fi destul de curat, dar va fi în continuare extrem de frig.

(Jurnal)