Ce vor avea la masă deținuții,  în cele două zile de sărbătoare a Paștelui

0
288

Printr-un ordin al ministrului Justiţiei publicat în Monitorul Oficial   s-a stabilit  valoarea financiară maximă pentru norma de hrană a deţinuţilor pentru prima şi a doua zi a Sărbătorilor  Pascale ,  din acest an în acest an, 

Astfel că,  anul acesta,  în cele două zile de sărbătoare a Paștelui deținuții din penitenciare, inclusiv cei din penitenciarul de maximă siguranță Giurgiu, vor avea un meniu   în valoare de 8,26 lei/zi, de persoană.

De asemenea, normele de acordare a drepturilor de hrană pentru persoanele private de libertate din sistemul administraţiei penitenciare se modifică. Astfel, cu ocazia zilelor festive, persoanele private de libertate sunt alocate la norma de hrană nr. 12 C1 (supliment pentru mese festive).

La stabilirea valorii financiare propuse a fost avut în vedere nivelul prețurile existente pe piață la momentul actual, luându-se în calcul suplimentarea cu 200 grame de cozonac (estimat la 4 lei, cu TVA inclus), o sticlă de 500 ml de băutură răcoritoare (estimat la 3 lei, cu TVA inclus) și 80 grame de carne de porc semigrasă (estimat la 2 lei, cu TVA inclus).

De Paște, Liviu Dragnea va avea drob pe masă

Pe lângă acest supliment, pentru Sărbătorilor Pascale din acest an Liviu Dragnea  va avea următorul meniu, în funcţie de regim, religie, preferinţe culinare:

a.) În prima zi de Paşte:

Mic dejun: – ou roşu, pâine, ceapă verde, ridichie, ceai, drob/mezeluri;

Prânz: – ciorbă de miel/porc/vită/pui;

– piure de cartofi cu friptură porc/vită/miel/pui cu sos;

Cină: – pilaf de orez cu legume.

 

b.) În a doua zi de Paşte:

Mic dejun: – ou roşu, pâine, ceapă verde, ridichie, ceai, mezeluri, marmeladă;

Prânz:   – ciorbă ţărănească (carne porc/vită/pui);

– iahnie de fasole cu cârnaţi;

Cină: – paste cu brânză.

Mai trebuie precizat că în sistemul Penitenciarelor din România se consideră zile festive, zilele de: 1 Ianuarie, 8 Martie (pentru persoanele private de libertate de sex feminin), prima şi a doua zi a Sărbătorilor Pascale, Sfinţii Petru şi Pavel, 1 Decembrie, 25 Decembrie şi 31 Decembrie.

 (Jurnal)