1319809553tigari

Comentariile pe seama interdicțiilor asupra fumatului continuă. Iată că în această săptămână Curtea de Justiție a Uniunii Europene a decis  ca noile reguli de combatere a fumatului stabilite de UE sunt conforme , validându-le. Drept urmare , potrivit directivei europene,  oficial  din 2020 vor fi interzise țigările mentolate, iar din 20 mai 2016 vor fi scoase de pe piață unele tipuri de țigarete, arată agenția Reuters.

Instanta a mai precizat și că directiva UE permite statelor membre să mențină sau chiar să introducă noi cerințe în ceea ce privește ambalajul produselor din tutun.

Și în privința normelor despre țigările electronice instanța a decis că sunt legitime. Noile reguli impun fabricanților sa se asigure ca țigările electronice nu depășesc nivelul maxim admis de nicotină (20 mg de nicotină pentru fiecare mililitru de lichid), să raporteze statelor membre UE ingredientele din produsele noi și să prezinte un raport anual cu privire la vânzări.

Curtea de Justiție a respins totodată unele plângeri primite din Polonia și din partea unor multinaționale din domeniul tutunului, printre care Philip Morris International și British American Tobacco (BAT).

(Jurnal)