Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au descoperit un cetăţean sirian ascuns într-un tren marfar încărcat cu textile ce erau transportate din Turcia pentru o firmă din Germania.

În data de 20.01.2015, ora 01.30, în staţia comună Russe Triaj, echipa mixtă de control formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a efectuat controlul de frontieră asupra unui tren marfar compus din 17 vagoane care transporta 20 de semiremorci, încărcate cu textile din Turcia pentru o firmă din Germania.

Procedând la verificarea trenului, poliţiştii de frontieră au constatat că prelata uneia dintre semiremorci este tăiată în partea superioară şi relipită pe interior. În urma controlului amănunţit efectuat asupra semiremorcii, a fost descoperită, ascunsă în interiorul acesteia, printre coletele cu textile, o persoană de sex masculin. La cercetări, a rezultat că bărbatul este cetăţean sirian, că se numeşte Hamed S. şi are 20 de ani. Acesta a declarat că a plecat în urmă cu 2 luni din Damasc – Siria şi a ajuns legal în Turcia, unde a luat legătura cu un conaţional şi în schimbul sumei de 7.000 de euro acesta i-a facilitat urcarea în garnitura de tren cu scopul de a ajunge într-o ţară din Occident.

Conform protocolului româno – bulgar, cetăţeanul sirian a fost preluat de Poliţia de Frontieră Bulgară în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

(Jurnal)