287_masini bulgaria (1)Deputații PSD nu mai vor mașini cu număr bulgăresc

Mai mulţi parlamentari PSD au iniţiat un proiect de lege care îi loveşte crunt pe românii care şi-au înmatriculat maşinile în Bulgaria. Potrivit proiectului de act normativ, şoferii nu vor mai putea circula cu astfel de autovehicule pe teritoriul României decât pe o perioadă de  90 de zile de la introducerea lor în ţară.

Deputaţii şi senatorii PSD  urmăresc ca prin această măsură  să stopeze fenomenul înmatriculărilor de maşini în Bulgaria.

Potrivit actului normativ, care urmează să intre în dezbaterea Senatului, autovehiculele şi remorcile înmatriculate în ţara vecină deţinute de persoane care au domiciliul în România pot circula pe drumurile publice maximum 90 de zile de la introducerea lor în ţară. Modalitatea de calcul a celor 90 de zile urmează să fie stabilită prin modificarea normelor de aplicare a legii. Deputații nu spun și de ce românii ajung la această măsură și anume prețul exagerat al primei înmatriculări și taxele pe care o mașină adusă de afară  trebuie să le achite către statul român.

De precizat faptul că Giurgiu se află la granița cu Bulgaria, și de aceea numărul autovehiculelor din municipiu și județ, înmatriculate în țara vecină este foarte mare, extrem de mulți bucureșteni preferând la rândul lor să circule cu numere de Bulgaria decât să achite sume astronomice în țară, care nu se justifică în niciun fel deocamdată, spun posesorii acestora. ( Jurnal)

 

1 COMENTARIU