Ce se întâmplă cu prețul la RCA , de săptămâna viitoare? Anunț pentru toți șoferii!!

0
494

Valentin Ionescu, directorul general sector Asigurări din cadrul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), a intervenit la Digi24, unde a anunțat că Autoritatea a aprobat vineri un pachet de măsuri pentru piața de asigurări pe care urmează să-l trimită la Ministerul de Finanțe.

El a spus  că va propune Guvernului ca societățile de asigurări să folosească tarifele din martie 2022 pentru a avea stabilitate pe piața RCA, conform sursei citate.

”Pachetul de măsuri va fi trimis luni dimineață, la Ministerul de Finanțe. Este vorba de faptul că societățile de asigurări vor folosi tarifele din urmă cu un an de zile. Am avut discuții cu principalele societăți de asigurări ca pe următoarea perioadă să se raporteze la tarifele efectiv practicate din urmă cu un an de zile. Pentru a veni în sprijinul cetățenilor care își doresc să facă o poliță RCA, Autoritatea va renunța la taxa de 1% pe care a oprit-o asigurătorilor. Cam astea sunt principalele propuneri pe care noi luni le vom înainta Ministerului de Finanțe”, a spus Valentin Ionescu – directorul ASF.

El a mai precizat   că raportarea la tarifele din luna martie 2022 va fi obligatorie: ”A fost o discuție cu asigurătorii să vedem care ar fi impactul atât pentru ei cât și pentru populație. Vrem să avem stabilitate pe piața RCA, nu vrem să mai crească tarifele pe această piață și atunci, în urma discuțiilor, acesta a fost rezultatul. Tarifele vor fi ceva mai mici față de anul acesta”.

(Jurnal)