”Ce se întâmplă cu cei care dau flash-uri ca să-i avertizeze pe ceilalți participanți la trafic”. Scrisoare penibilă a Poliției Rutiere, adresată șoferilor!

0
648

Românii obișnuiesc să dea flash-uri pentru a-i avertiza pe ceilalți șoferi din trafic de prezența polițiștilor, însă această practică ar putea să fie desființată, întrucât polițiștii le-au declarat ”război” celor care fac asta. 

Astfel, în cadrul unui mesaj făcut public pe contul oficial al Poliției Române, polițiștii au lansat un apel pentru șoferi, prin care le cere să înceteze cu această practică, întrucât nu aduce nimic bun. 

Iată cum sună textul mesajului adresat șoferilor lipsiți de spirit civic, un conținut penibil ce seamănă mai degrabă cu acel: ”- Așa, la tovarășa…!”  din anii copilăriei, recte clasele pregătitoare.

„Dragă soferule,

Te-aș ruga să nu mai dai flash-uri în trafic și îți spun și de ce am această rugăminte. Imaginează-ți că mergi cu mașina de acasă spre serviciu și observi un echipaj de poliție. Care este primul tău gând? Te-ai gândit că stau la pândă și sunt cu radarul, nu? Ei bine, poate nu e așa!

După ce treci de echipajul de poliție, vezi o altă mașină care circulă din sens opus… sau poate două, trei…. , iar ție ți se pare că ar merge cu viteză și te gândeșți să le dai flash-uri și „să-i scapi de amendă”. Nimic de zis, ai un spirit civic desăvârșit.

Dar dacă într-una din acele mașini este un urmărit național sau internațional și ‘datorită’ spiritului tău civic, el nu mai ajunge la echipajul de poliție, nu mai este oprit și reținut?

Te-ai gândit la asta? Probabil că nu. Să-ți reamintesc că el se îndrepta către locul din care veneai tu și că există posibilitatea că el să fie căutat pentru fapte deosebit de grave.

Alege tu aici câteva fapte din Codul Penal. Dacă te-ai gândit să dai flash-uri, sigur știi și ,,lucrurile astea”.

Aceeași situație… observi un echipaj de poliție, dai flash-uri, (da, da..spiritul civic, că despre el vorbim aici), iar una dintre mașinile din sens opus este condusă de un șofer începător…și DA, a auzit el/ea ceva că dacă cineva îți da flash-uri, înseamnă că sigur în față se află un radar.

Să revenim…un șofer începător, care nefiind experimentat în ale condusului, așa că ține, franează brusc, pierde controlul asupra volanului și se oprește într-un copac. Interesant, nu? Dar măcar l-ai scăpat de amendă, o să spui, probabil.

Și dacă tot vorbim de „flash-uri”, te-aș ruga să dai dovadă de experiență pe care crezi că o ai și să nu mai mergi în bandă nr. 2, cu viteză, iar când cineva din fața ta merge cu viteză regulamentară, să te apuci și să dai, iar, flash-uri că ”să se dea la o parte ”, pentru că te grăbești și te gândeșți că „asta e, mă ia radarul, plătesc o amendă”… pentru că știm amândoi că nu este așa. Dacă te oprește un polițist, sigur îl apostrofezi – „dar pe ceilalți nu-i vezi?”

Ba sigur că îi vede și i-ar și opri din a produce vreun accident rutier, dacă tu nu ai sta atât de mult să-i explici că ai permisul de mult timp și chiar dacă mergi tare, nu ai „făcut niciun accident”.

Îți mulțumesc încă de pe acum pentru atenție și sper să ne vedem în trafic, doar pentru a ne saluta.

Nu uita! Pe toți ne așteaptă cineva drag acasă!”, este mesajul făcut public pe Facebook. 

La un asemenea text vă lăsăm pe dvs. să faceți comentariile!

(Jurnal)