migranti giurgiu 29.06.2015 1Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – P.T.F. Giurgiu au descoperit, ascunse într-un microbuz, în mai multe cutii din lemn, opt persoane de sex masculin care intenţionau astfel să intre ilegal în România.

În data de 29.06.2015, ora 06.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui microbuz, cetăţeanul bulgar Atanas K., în vârstă de 33 de ani.

Procedând la verificarea mijlocului de transport, echipa comună formată din poliţişti de frontieră români şi bulgari a descoperit în partea din spate a microbuzului, ascunse în mai multe cutii din lemn, opt persoane de sex masculin, care nu vorbeau nicio limbă de circulaţie internaţională şi nu deţineau documente de identitate.

La cercetări, şoferul a declarat că a luat persoanele dintr-o parcare din oraşul Plovdiv – Bulgaria şi urma să le transporte în Germania.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei persoanelor în cauză, iar conform protocolului româno – bulgar, mijlocul de transport, şoferul şi migranţii au fost predaţi Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu