Jurnal Giurgiuvean

Ce  restructurări  vor avea loc în Guvernul Dăncilă. Răzvan Cuc, printre cei vizați! Când va avea loc Congresul…  

Deși s-a anunțat că premierul nu vrea să procedeze la restructurarea guvernului, demisia lui Valentin Stănescu, de vineri, confirmă   bănuiala că se va proceda la schimbări în guvern, dar și în alte posturi din Executiv , cât și în unele instituții.

Sunt vizate posturi cheie – în primul rând cel de Transporturi, dorit de Nicolae Bădălău , în care se află Răzvan Cuc, susținut de ”baronul” de Neamț, Ionel Arsene, unul dintre apropiații lui Liviu Dragnea.

Probleme sunt și în Capitală, unde Gabriela Firea are ”socoteli” de încheiat cu primarul Daniel Florea, primarul sectorului 5, care  i-a cerut excluderea din PSD acum câteva luni. Firea ar dori să urgenteze trecerea unor regii în subordinea Capitalei.

Situația apărută în MAI în ultimele zile, după uciderea unui polițist într-un schimb de focuri, urmată de cereri de demitere a ministrului, pune foarte serios în discuție soarta lui Carmen Dan, a cărei schimbare a fost insistent cerută de Iohannis.

Dar, demiterea ministrului Carmen Dan ar vulnerabiliza mult guvernul, în contextul alegerilor din toamnă și al manifestațiilor care se anunță până atunci.

La discuțiile partidului pe aceste teme vor fi prezenți și unii dintre liderii schimbați din funcții, Viorica Dăncilă dorind să mențină unitatea partidului – și dorind să beneficieze de suportul acestora.

În acest sens, o discuție crucială  s-a purtat  pe tema congresului care a fost stabilșit pentru data de 29 iunie. 

Totodată au fost discuții   privind modul și desemnarea candidatului la prezidențiale.

(Jurnal)

 

Exit mobile version