20160308_101905-1024x576Închisă în turnul ei de fildeș, Prefectul  pare că ar dori să ne demonstreze că este autistă…politic! 

          Așa cum vă anunțam într-un material anterior, cu mai bine de o săptămână în urmă ( 29 martie), un locuitor al comunei Prundu, Cristică Preoteasa, ce face parte din grupul de  contestatari ai primarului comunei Prundu, Cătălin Corbea, a protestat  în fața Prefecturii Giurgiu, intrând în greva foamei timp de 6 ore.      

          Întrebat de jurnaliștii publicației noastre de ce a recurs la un asemenea gest extrem, Cristică Preoteasa ne-a declarat atunci : Pentru că am făcut o serie de petiții către instituțiile statului, dar nu mi s-a oferit șansa de a fi ascultat și înțeles. Poate, prin acest gest, voi sensibiliza instituția prefectului, să-mi asculte nemulțumirile și să mă lase să explic de ce sunt împotriva primarului Corbea.

          Prundeanul, care nu se află la primul protest de acest gen, ne-a precizat că solicită, de data aceasta, punerea în aplicare a deciziei definitive a Agenției Naționale de Integritate, care cu ceva timp în urmă, l-a declarat, oficial, incompatibil pe primarul comunei Prundu: Acest om încalcă legea flagrant și am documente doveditoare în acest sens. Nu ne dă dreptul la opinie, nu ne dă dreptul, așa cum ar fi firesc, să ne exprimăm liberi, deși trăim într-o societate democratică. Am făcut o petiție, prin care am cerut să particip la ședințele de Consiliu Local. Este dreptul meu, dar am fost total ignorat. Omul are dreptul de a ști ce se întâmplă cu banul public din comunitatea sa. În comună sunt crescători de animale cărora nu li se pun la dispoziție terenurile la care au dreptul prin lege, pentru a desfășura această activitate. Avem suspiciunea că exploatează terenurile, deținându-le ilegal în chirie. Oamenii trăiesc foarte greu de pe o zi pe alta, dar dumnealui are în posesie extrem de multe proprietăți – dacă veți verifica pe site-ul ANI declarația sa de avere nu este conformă cu realitatea – cel puțin 75% din proprietăți nu sunt trecute. Aproape orice parte din comună (silozuri, ferme, terenuri agricole) este proprietatea primarului. Dumnealui nu a plătit niciun leu taxe și impozite la Primăria comunei Prundu, iar acest lucru se poate verifica. ANI l-a declarat incompatibil pentru că a deținut și funcția de administrator al unui firme personale, dar și pe cea de primar al comunei Prundu – în perioada 2008 – 2009. Ca să nu mai vorbim de conflictul de interese, care este mult mai grav. În viziunea mea și a legii pe care o citesc, doamna prefect are temeiul legal pentru a emite act de încetare a mandatului de primar, dar nu o face dintr-un simplu motiv – sunt prieteni și fac parte, în fond, din aceeași ”barcă” politică. Nu am nimic personal cu domnul Corbea, dar, ca cetățean, am dreptul de a sesiza organele competente că încalcă legea. În scurt timp, dacă acest primar va mai rămâne în funcție, comuna Prundu va deveni comuna ”Corbea”, a mai spus Cristică Preoteasa.

          Protestatarul ne mai preciza că în cazul în care doleanțele sale nu vor fi ascultate de către prefecta Nina Crișu, își va muta protestul din nou la București, în fața Palatului Victoria, unde are speranța că dedata aceasta cineva îl va  băga în seamă așa cum s-a întâmplat în cazul Agenției Naționale de Integritate ce ulterior  protestelor sale și ale unui alt consătean de-al său s-au pronunțat asupra Incompatibilității primarului comunei Prundu, Cătălin Corbea.

Între timp Prefectul Crișu a dat un răspuns evaziv lui Cristică Preoteasa, în care – așa cum ne declara acesta – citează doar ce îi convine din Lege fără a aminti faptul că aceeași lege îi dă dreptul, ba chiar îi recomandă să-l demită din funcția de primar pe Cătălin Corbea, omițând cu grijă pasajele ce ar putea-o incrimina.  

Cristică Preoteasa ne mai spunea că Prefectul nu numai că  a refuzat  să discute  cu el, ba mai mult decât atât, i-a transmis acestuia că îl va acționa în judecată  pe motiv că ” o hărțuiește atât pe ea cât și  instituția”, acuzându-l totodată că ar fi ”plătit de cineva” să facă acest gest!?

(Jurnal)

1 COMENTARIU

  1. Consider ca nu poate fi vorba de „hartuire”in conditiile in care detii o functie publica,indiferent de cine este sustinut un cetatean in demersurile legale pe care le intreprinde.Oricare cetatean poate apela la serviciile unui specialist in drept sau „cunoscator in ale legii” pentru apararea si respectarea drepturilor si evitarea /eliminarea abuzului de putere ,avand in vedere faptul ca ,nu toti cetatenii cunosc procedurile legale.Intr-o „Democratie” vorbim de „stat de drept”,ceea ce inseamna ca, drepturile si libertatile oamenilor trebuie respectate si aparate de catre autoritatile statului dar totodata si sanctionate/pedepsite faptele savarsite ,ca urmare a incalcarii legii!principiile care stau la baza exercitarii functiei publice sunt prevazute in Legea 188/1999 privind statutul functionarilor publici ,cu modificarile si completarile ulterioare.ex.de principii:princ. egalitatii si echitatii,competenta si profesionalism,corectitudine,responsabilitate etc.