Ce nume vor fi la modă în noul an? Ce caută părinții pe lângă originalitate

0
573

Naşterea unui copil este unul dintre cele mai fericite evenimente din viaţa unei familii, viitorii părinţi dorind pentru bebeluşii lor, nume deosebite, originale, care să-i reprezinte pentru întreaga viață.

Dintre preferinţele părinţilor pentru numele de fete se remarcă în principal cele inspirate din personaje de film sau vedete de cinema, în timp ce pe lista celor mai folosite nume de băieţi în 2022 apar foarte multe de inspiraţie istorică.

Printre prenumele pe care părinții le doresc pentru micuțele lor se numără: Amelia, Alice, Adela, Anastasia, Beatrice, Barbara Carolina, Clara, Catinca, Casiana, Casandra, Dora, Daria, Daiana sau Dalia, Ella, Eliana, Evelyn, Flavia, Gloria, Grațiela, Iris, Ingrid, Ilinca, Liana, Magda, Mara, Olivia, Rebecca, Rania, Sonia, Sara și Tania.

Nici numele de băieți nu se mai rezumă la cele clasice, tipic românești sau tradiționale ca în urmă cu ani buni. Părinții caută în fiecare an prenume speciale și interesante pentru copiii lor.

Printre numele de băieți preferate de români se regăsesc: Theodor, Oliver, Felix, Thomas, Sebastian, Arthur, Alexandru, Benjamin, Samuel, Daniel, Luca, Louis, Lucian, Joseph, Simon, dar și Vincenţiu, Adam, Nicholas, Edward, Raul, Tudor, Martin, Liviu, Mihai, Marius, Narcis, Darius, Achim, Ciprian, Sorin, Ioan, Rareş, Radu, Albert, Codrin, Damian, Dominic, Eric, Horațiu, Mihnea, Oscar, Sabin și Fabian.

(Jurnal)