Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu – PTF Giurgiu au descoperit, ascunse într-un autocar, 1.000 pachete ţigări, în valoare de aproximativ 10.000 lei

În data de 12 aprilie, ora 2.30, noaptea, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat , pe sensul de intrare în ţară, un cetăţean turc la volanul unui autocar care circula pe ruta Turcia – România.
Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra autocarului, lucrătorii poliției de frontieră au descoperit, printre bagajele pasagerilor, în două pungi de plastic , 1.000 de pachete de ţigări fără marcaj fiscal, pachete ascunse şi nedeclarate. Acestea aparţineau cetăţeanului român Redin R., în vârstă de 45 ani, pasager al autocarului, care a declarat că le-a cumpărat din Istanbul – Turcia contra sumei de 500 euro ”pentru a le folosi în interes personal”.
Întreaga cantitate de ţigări, în valoare de aproximativ 10.000 lei, a fost reţinută în vederea continuării cercetărilor. iar persoanei în cauză i s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile şi contrabandă. (JGR)