Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Giurgiu avertizează consumatorii să cumpere produsele pe care şi le doresc pe masa sărbătorilor de Paşti doar de la comercianţii autorizaţi, pentru a nu avea surprize neplăcute. După cum ne spunea directorul adjunct al acestei instituţii, dr. Andrei Nicolau, produsele pe care le cumpăraţi trebuie să fie vândute în locuri autorizate, să aibă data de valabilitate înscrisă să fie păstrate şi expuse la temperaturi corespunzătoare.

„Carnea de miel trebuie să aibă ştampila sanitar-veterinară, să fie cumpărată din măcelării, magazine alimentare, locuri special amenajate în pieţe. Ea trebuie să fie elastică. În caz că are suprafaţa lipicioasă şi urât mirositoare înseamnă că e alterată”.

Cei cărora nu le plac mieii din Piaţa Centrală pot da o fugă până în Capitală în sectorul 4 unde s-a inaugurat Târgul de Miei din Piaţa Apărătorii Patriei. El va sta deschis până pe 3 aprilie, în ajun de Paşti, desfăcând carne de miel de la ciobani veniţi din toate colţurile ţării, având un program zilnic 7:30-19:30.

Anul acesta preţul cărnii de miel – deşi suntem în plină criză – ar putea depăşi 20 lei/kg. Anul trecut ea n-a depăşit 18 lei/kg fiind sacrificaţi la nivel naţional circa 4 milioane de miei/iezi, însemnând o creştere a ratei de sacrificare cu 34% faţă de anul 2009.

Cei ce preferă peştele în locul mielului trebuie să fie atenţi ca solzii să nu se desprindă uşor, corpul să nu fie acoperit de un mucus rău mirositor, iar branhiile să nu aibă culoarea cenuşie sau brună.

Atât deocamdată. Paşte Fericit!

F. T.