Ce mai aduc contrabandiștii în țară, de la Istanbul

0
207

85689190_4_644x461_vand-costume-haine-moda-si-frumusete

  Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Giurgiu au descoperit ascunse în portbagajele a două autoturisme, mai multe bunuri susceptibile a fi contrafăcute, pe care doi cetăţeni români şi un cetăţean turc au încercat să le introducă ilegal în ţară. 

 În data de 18 februarie, ora 17.15, la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autoturism marca BMW, care venea din Turcia, cetăţeanul român Marian C., în vârstă de 39 ani, însoţit de cetăţeanul turc Fikret A., în vârstă de 34 ani.

            Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, ascunse şi nedeclarate în portbagajul autoturismului, 92 costume sport, inscripţionate cu numele unei firme protejate, produse susceptibile a fi contrafăcute. În urma cercetărilor s-a stabilit că bunurile aparţin cetăţeanului turc Fikret A., acesta declarând că a cumpărat bunurile din bazarul oraşului Ruse – Bulgaria cu intenţia de a le oferi cadou la nunta unui prieten.

            În aceeași zi la Punctul de Trecere a Frontierei Bechet, judeţul Dolj  pe sensul de intrare în ţară, s-au prezentat într- un autoturism, cetăţenii români Octavian D. şi Florin M., în vârstă de 45 şi 29 de ani.Cu ocazia controlului amănunţit efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagajul autoturismului, genţi de damă şi portofele, toate inscripţionate cu numele unor firme protejate, produse susceptibile a fi contrafăcute. La cercetări, persoanele în cauză au declarat că au achiziţionat bunurile cu scopul de a le face cadou apropiaţilor cu ocazia de zilei de 1 Martie.

 În ambele cazuri, bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, iar poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie fără drept a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu marca înregistrată pentru produse identice sau similare.

(Jurnal)