pensionari1408c-680x365Până la data de 29 iulie 2015, Casa Judeţeană de Pensii Giurgiu a repartizat 1729 de bilete pentru tratament, din care 1172 au fost valorificate, din totalul de 2646 de bilete alocate pentru anul curent de Casa Naţională de Pensii Publice pentru judeţul Giurgiu.

Durata sejurului pentru un bilet este de 16 zile, din care 12 zile sunt alocate tratamentului. Pensionarii cu afecţiuni care doresc să se trateze în staţiunile din ţară plătesc 50% din valoarea pensiei, iar dacă pensia depăşeşte salariul mediu brut pe ţară de 2415 lei, pensionarul va achita integral biletul. Pot beneficia de bilete de tratament şi salariaţii care contribuie la fondurile de asigurări sociale. În cazul acestora, dacă salariul nu depăşeşte valoarea de 2415 lei, salariatul va achita 50% din costul biletului, iar dacă depăşeşte această sumă, îl va achita în întregime.

Cu cât timp înainte se pot solicita biletele de tratament…

Pentru a putea obţine un bilet de tratament, pensionarul sau salariatul trebuie să depună o cerere cu 45 de zile înainte de începerea sejurului. Această cerere va conţine o copie după cartea de identitate, taloanele de pensie sau adeverinţa de la locul de muncă şi biletul de trimitere de la medicul de familie sau cel specialist. În această perioadă, pentru că vorbim de sezon, cele mai căutate staţiuni de către giurgiuveni pentru tratamente sunt cele balneare, cu precădere litoralul (Eforie Nord, Saturn, Techirghiol), dar şi cele montane (Vatra Dornei, Călimăneşti, Govora).

Datele şi informaţiile au fost furnizate pentru jurnaliştii publicaţiei ”Jurnal giurgiuvean” de şeful serviciului de evidenţă contribuabili din cadrul Casei Judeţene de Pensii Giurgiu, Gabriela Ştefan.

Nicolau T.