marin-anton-liviu-mafteiZilele trecute, deputatul Marin Anton, vicepreşedinte al UNPR, întrebat de către jurnaliştii publicaţiei noastre despre recentul incident în care a fost implicat chiar preşedintele partidului, vicepremierul Gabriel Oprea, acesta a avut amabilitatea să ne declare: Din punct de vedere legal dl. Oprea are acest drept, astfel că dumnealui nu are nicio problemă. Nu a fost o coloană oficială, a fost o coloană cu antemergător. Părerea mea este că s-a comunicat prost de la început în acest. Adevărul trebuie spus întotdeauna la momentul oportun. Rămâne însă o întâmplare nefericită care l-a marcat profund pe domnul general Oprea. Vă daţi seama că un astfel de eveniment nu se va şterge niciodată din amintirea acestui om. Era destul de emoţionat când l-am întâlnit zilele trecute. Dumnealui are un alt stil personal cu totul special în relaţia cu oamenii din armată şi poliţie, deşi pare un tip extrem de dur. Problema e că a gestionat cu întârziere situaţia, probabil şi surprins emoţional şi uite că s-a întâmplat ce s-a întâmplat. Va trece multă apă pe Dâmboviţa până când acest incident va fi dat uitării.

Şi mie mi s-a întâmplat ceva similar cu acest caz, la Nana. O femeie a căzut la 10 metri în urma mea. Deşi indiferent ce aş fi făcut atunci nu aş fi putut interveni, cu toate acestea presa a speculat şi pe toate posturile de televiziune s-a vorbit vreo 4-5 luni despre asta, reproşându-mi-se că am fost indiferent la o situaţie, deşi aşa cum spuneam, eu nu aş fi putut-o preveni în mod logic. O situaţie însă pe care am gestionat-o prost la vremea aia. Şi în cazul de faţă, al generalului Oprea nimeni nu ar fi putut şti că va fi vorba de o nenorocire…Dar o nenorocire nu întreabă pe nimeni atunci când trebuie să vină.

La ce va duce supărarea lui Ponta pe Gabriel Oprea

Observând o oarecare iritare în răspunsurile date presei de Victor Ponta, în legătură cu Gabriel Oprea, am fost curioşi să aflăm care este supărarea primului ministru. Iată ce ne-a apus deputatul Marin Anton în acest sens: Un fel de supărare a primului ministru că dl. Oprea a fost foarte curtat în perioada moţiunii de cenzură cu diferite propuneri ca să pice moţiunea şi cu asta şi guvernul. Cred că Victor Ponta ar fi dorit practic ca

dl Oprea să nu discute cu nimeni. De aici probabil şi reacţia prim ministrului. Şi-ar fi dorit ca nici măcar să nu discute despre acest aspect. În ciuda acestui lucru generalul Oprea a răspuns tuturor invitaţiilor la dialog din partea Opoziţiei, deşi tuturor le-a spus, răspicat NU! Am dorit în acelaşi timp să aflăm de la deputatul giurgiuvean dacă acest incident care a prilejuit o serie de afirmaţii destul de dure din partea lui Victor Ponta, ar putea conduce la decizia UNPR-ului de a candida la următoarele alegeri singur pe liste sau în compania altor partide decât PSD, iar deputatul Marin Anton ne-a precizat: Nu, nu cred. Dacă vrei ca această relaţie să o speculezi o poţi face… Liderii PSD au înţeles foarte bine ce s-a întâmplat şi cum s-a întâmplat. Nu cred că poate constitui un element viitor de negociere. Relaţiile dintre cele două partide (n.aut. – PSD şi UNPR) are cu totul alte baze. Decizia de a participa singuri va depinde de propriile păreri ale UNPR.

 

Florian TINCU