Clubul Astra Giurgiu este foarte aproape de un nou scandal. Oficialii Clubului  au postat  pe site un comunicat de presă prin care îl acuză pe fostul preşedinte executiv Narcis Răducan că ar fi introdus în acordul de transfer al mijlocaşului Claudiu Bumba de la ASA Târgu Mureş clauze neacceptate de gruparea giurgiuveană.

Domnul Narcis Răducan (în prezent preşedinte al clubului A.S.A. Târgu Mureş) a acţionat în afara înţelegerii scrise dintre părţi, introducând în acordul de transfer clauze neagreate de clubul nostru. Una dintre aceste clauze este nulă de drept, deoarece încalcă prevederile Regulamentelor FRF şi FIFA, consecinţă fiind nulitatea actului respectiv, care nu a fost înregistrat la clubul nostru. Acestea au fost motivele pentru care reprezentantul legal al clubului nostru nu a putut semna acordul de transfer (domnul Răducan a semnat fără a fi împuternicit în acest sens). Am transmis poziţia noastră clubului cedent, împreună cu intenţia de a încheia un acord valid, care să poată fi înregistrat la LPF, dar ne-am lovit de un refuz. Concluzia acestor susţineri este, din punctul nostru de vedere, că AFC Astra nu se află în situaţia de a nu respecta o înţelegere, aceasta nefiind finalizată printr-un act valid, care să producă obligaţii juridice şi financiare”, se arată în comunicatul AFC Astra Giurgiu.

Gruparea giurgiuveană precizează că Narcis Răducan nu avea dreptul de a angaja prin semnătură obligaţii de natură juridică şi financiare în perioada în care a activat la Astra Giurgiu: „Este adevărat că AFC ASTRA a fost interesată de jucătorul Bumba şi a încheiat un acord de principiu cu clubul cedent, în data de 09.01.2015, înregistrat la registratură şi asumat prin semnatură şi de către ASA Târgu Mureş, urmând ca, ulterior, să se încheie acordul de transfer, pe tipizat FRF. Dl. Narcis Răducan, preşedinte executiv, la acel moment, nu avea drept de a angaja prin semnătură proprie obligaţii de natură juridică şi financiare, în numele clubului nostru (el era obligat să le prezinte conducerii clubului şi singurei persoane care poate angaja juridic, prin semnatură, clubul AFC Astra, domnul Ioan Niculae – conform Hotărârii AGA, comunicată către FRF cât şi actelor depuse la Liga Profesionistă de Fotbal)”.

Conducerea grupării Astra Giurgiu menţionează faptul că în cazul în care nu se va ajunge la o soluţie agreată de comun acord între cele două părţi, îşi rezervă dreptul de a-l acţiona în instaţă pe Narcis Răducan. „Dacă în urma acestor fapte nu se va putea ajunge la o soluţie agreată de comun acord, clubul AFC Astra va acţiona în instanţă pentru a repara prejudiciile, atât financiare cât şi de imagine, care au fost sau vor fi cauzate de acţiunile dl. Narcis Raducan”, se mai arată în documentul citat. (Jurnal)

 

1 COMENTARIU

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.