Ce cadou inedit a primit Papa Francisc de ziua sa. Ce gest a făcut Înaltul Pontif în ajunul Crăciunului

0
161

 Papa Francisc a împlinit  pe 17 decembrie 2019, 83 de ani! Din întreaga lume, inclusiv din România, au sosit  felicitări, fiindu-i oferite rugăciuni şi daruri. 

Cu această ocazie Papa a primit în dar  un cadou  atipic, care l-a surprins.  O iesle în care  este înfățișat  copilul Iisus, privit  de magi, de Iosif și alături de  mama sa, Fecioara Maria. În inedita iesle primită cadou, Iosif este cel ce stă cu pruncul Iisus în brațe în timp ce Fecioara Maria doarme , ostenită de travaliul nașterii.

Papa Francisc  a serbat în acest an cea de-a şaptea zi de naştere în calitate de pontif. Tot în luna decembrie a acestui an, în data de 13, papa Francisc a sărbătorit 50 de ani de preoţie. 

Papa a ospătat 1500 de săraci

În ajunul Crăciunului, duminică, Papa Francisc a oferit  la Vatican un prânz pentru 1.500 de persoane nevoiaşe. Meniul a conţinut lasagna, pui cu sos de ciuperci, cartofi, dulciuri, fructe şi cafea.

Înainte de a-i invita la masă pe cei fără posibilităţi materiale, Suveranul Pontif a ţinut slujba de duminică în Piaţa Sfântul Petru. Și a subliniat faptul că ieri a fost Ziua Mondială a Săracilor, o sărbătoare catolică instituită în urmă cu doi ani. Oaspeţii Papei au fost duşi la Vatican de membrii unor asociaţii care se ocupă zilnic de aceştia.

Totodată, săptămâna trecută a fost înființată o clinică mobilă în Piața Sfântul Petru, iar medici voluntari le-au oferit îngrijire sărmanilor.

Pontiful îşi sărbătoreşte anul acesta cea de-a 83-a zi de naştere în Vatican, între Zidurile Leonine, însă cea mai mare parte a aniversărilor zilei sale de naştere s-au petrecut în Argentina, la Buenos Aires, unde s-a născut la 17 decembrie 1936, într-o familie de emigranţi italieni, proveniţi din regiunea Piemonte.

El a  fost ales cardinal pe 21 februarie 2001 de Ioan Paul al II-lea, iar pe 13 martie 2013, după retragerea papei Benedict al XVI-lea, a fost ales ca Succesor al Sfântului Apostol Petru, luând numele Francisc.

(Jurnal)