P1040949În data de 11 martie, consilierii județeni reuniți în ședință extraordinară au aprobat în unanimitate Proiectul de hotărâre privind aprobarea documentației tehnico-economice pentru obiectivul de investiții ”Reabilitare, consolidare, extindere, modernizare, refuncționalizare și dotare Ambulatoriu Integrat al Spitalului Județean de Urgență Giurgiu”, în faza studiu de fezabilitatea și documentație de avizare a lucrărilor de intervenții.

Potrivit prezentării de proiect realizată de managerul acestuia, Monica Peicea, investiția se va concretiza, în primul rând, prin extinderea spațiilor destinate secției de oncologie. Astfel, se va ajunge la circa o sută de metri pătrați în plus construiți, iar numărul pacienților care vor beneficia de serviciile secției Oncologie va ajunge, în aceste condiții, la 60. Valoarea totală a investiției se ridică la 1,5 milioane de euro, jumătate din sumă urmând a fi suportată de către Consiliul Județean Giurgiu, iar cealaltă jumătate de către partenerii bulgari, a mai precizat Monica Peicea.

 Tot în cadrul aceleași ședințe și tot în unanimitate, a fost aprobat Proiectul ”Îmbunătățirea capacității de cooperare dintre Centrul Complex de Oncologie Ruse și Spitalul Județean de Urgență Giurgiu, pentru modernizarea serviciilor onclologice în zona transfrontalieră Ruse-Giurgiu” și cheltulielile legate de proiect.

Cu acest prilej, vicepreședintele Consiliului Județean, Dumitru Gavrilă, a subliniat importanța unor asemenea investiții și a felicitat managerul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu, dr. Elena Dinu, pentru accesarea proiectelor, prin care, astfel, pacienții pot beneficia, așa cum este normal, de un tratament adecvat, atât pentru combaterea afecțiunilor oncologice, cât și pentru prevenția acestora.

(Teodora NICOLAU)