humpbackedJoi,  24 septembrie, în incinta Ateneului ”Ioan Bălănescu„ din Giurgiu a avut loc dezbaterea publică ce a vizat solicitările giurgiuvenilor privind aducțiunea de gaze și realizări de branșamente în municipiu.

            Așa cum vă promiteam într-un material anterior , în  rândurile următoare vom încerca să vă redăm principalele momente ale întâlnirii. La această dezbatere au participat, pe lângă reprezentanții Wirom de la București – Illo Vogelhaupt (director executiv comercial), Ion Frasin (director executiv tehnic), Daniel Cîmpeanu (director de investiții), Mădălina Constanda (director juridic), și primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, împreună cu reprezentanții locali ai APA SERVICE, G.E.P., E.N.E.L., Telekom și ai firmelor de ce se ocupă de lucrările de instalații  utilizare a gazelor naturale.

            În debutul dezbaterii, primarul Nicolae Barbu a vorbit despre scopul acestei întâlniri, declarând: Municipalitatea a dorit această dezbatere publică privind problematica aducțiunii de gaze în Giurgiu, tocmai pentru a vedea unde apar sincope și pentru a putea rezolva aceste probleme într-un mod corect și echitabil.

            Cu acest prilej, directorul executiv comercial al firmei Wirom, Illo Vogelhaupt, a realizat o scurtă prezentare a activității și strategiei de lucru a firmei pe care o reprezintă, atât la nivel național, cât și local: Vreau să vă spun că de 10 ani, de când am început această activitate, pentru firma Wirom este foarte important confortul clientului și suntem deschiși la orice propunere de îmbunătățire, dacă este cazul. Suntem o firmă mixtă, suntem un proiect european, avem acționari din Franța, Germania, Elveția și încercăm să investim și aici, în România, unde avem 32 mii de clienți pe care îi alimentăm cu gaze și peste 10 mii de branșamente. La nivelul județului Giurgiu, am investit 6,3 milioane de euro . Tot aici, avem 9000 de clienți și 90 de km de rețele construite. Foarte important de menționat este faptul că prin investițiile noastre am reușit să creem o eficiență exemplară în România, pentru că 95% dintre cosumatorii casnici din România plătesc mult mai mult pentru gaze decât clienții Wirom. Wirom se află pe locul 5 la prețul pentru gaze reglementat de A.N.R.E. pe piața de furnizare a gazelor naturale, prețul fiind de 105,60 lei/kw/oră. De asemenea, tariful de racordare nu a mai fost modificat din anul 2004, iar aceeași metodă de calcul se aplică în toată România, a mai spus Illo Vogelhaupt.

            Fiind o dezbatere publică, cetățenii prezenți la această întâlnire au fost invitați să își expună solicitările legate de serviciile firmei Wirom, iar reprezentanții acesteia au încercat pe cât posibil să le ofere un răspuns pe loc, în timp ce giurgiuvenii în cazul cărora nu a fost posibil acest lucru, au fost rugați să completeze câte un formular, în care să își prezinte întrebările sau nemulțumirile, urmând a fi contactați telefonic sau prin e-mail în cel mai scurt timp posibil. Nemulțumirile s-au referit îndeosebi la timpii mari de așteptare pe care trebuie să îi suporte cetățenii, care, deși au depus cererile aferente, nu au primit niciun răspuns. De aceea, au insistat, cu ocazia acestei dezbateri, să li se comunice când vor avea concret gaze, mai ales că se apropie sezonul rece. Reprezentanții firmei au încercat, la rândul lor, să le explice că situațiile din teren sunt diverse, de aceea și termenele diferă, iar procedura trebuie adaptată fiecărui caz în parte. Totodată, reprezentanții Wirom au promis că se vor documenta în legătură cu particularitățile fiecărei străzi cu probleme, sesizată în cadrul dezbaterii, solicitând în același timp în mod expres familiilor care nu au conductă pe stradă, să se prezinte la sediul firmei din Giurgiu până la data de 30 octombrie, pentru a completa și depune un formular privind dezvoltarea sistemului de distribuție, care va fi analizat și, cel mai probabil, inclus în planul de investiții pentru anul 2016.

(Teodora Nicolau)