Ce au putut descoperi comisarii ANPC într-un magazin din județul Giurgiu…

0
758

Tot mai des, comisarii ANPC găsesc o serie de nereguli în magazinele alimentare, lucru care îi îngrozește în adevăratul sens al cuvântului. Descoperă ce s-a putut găsi într-un magazin din județul Giurgiu în urma unui control de rutină.

Din păcate, există și situații greu de imaginat precum cea identificată de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Giurgiu după un control efectuat la un magazin care aparţine firmei Cristin Trans SRL, din satul Dobreni, comuna Vărăşti.

În cadrul unei serii de acțiuni de control întreprinse de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Giurgiu, a fost verificată și unitatea aparținând Cristin Trans SRL din satul Dobreni, comuna Vărăști, din județ, unde au fost constatate abateri de la legislația în domeniu, care pot afecta caracteristicile esențiale ale produselor și implicit sănătatea consumatorilor.

Pentru neregulile constatate, au fost aplicate diferite sancțiuni, după cum urmează:

– 2 amenzi contravenționale, în valoare totală de 30.000 lei

– oprirea definitivă de la comercializare a produselor neconforme

– propunerea închiderii temporare a unității pentru o perioadă de cel mult 6 luni.

Neregulile constatate în timpul controlului au fost:

– Comercializarea unor produse alimentare cu datele durabilităților minimale depășite care prezentau și mucegai alb verzui

– Comercializarea unor produse alimentare vrac, expuse la vânzare fără protecție sanitară

– Utilizarea unor spații frigorifice neigienizate, ruginite, cu garnituri de etanșare deteriorate și scurgeri de lichid

– Folosirea unor rafturi pentru expunerea produselor alimentare neigienizate

– Supraaglomerare de produse în spațiul destinat consumatorilor, depozitate direct pe paviment

– Prezența, în magazine, a muștelor și a unui miros urât, de canalizare”, a transmis Comisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor, Regiunea Sud Muntenia, într-o postare pe Facebook.

Din păcate, ceea ce s-a găsit la magazinul din Giurgiu întrece orice imaginație și creează revoltă în rândul cetățenilor și a responsabililor privind asigurarea Protecției Consumatorilor.

Astfel, în magazinul care aparţine firmei Cristin Trans SRL au fost găsite mezeluri oferite spre vânzare, care erau învelite într-un strat gros de mucegai. De asemenea, au fost găsite nereguli inacceptabile în toate zonele din magazine, astfel că nesiguranța alimentară în acest magazin a atins cel mai înalt nivel.

Este greu de întețes cum unii operatori economici preferă să vândă gunoaie în loc de mâncare, chiar și într-un context economic extrem de greu pentru tot mai mulți dintre români.

(Jurnal)