Ce au găsit polițiștii giurgiuveni într-un autocar , ce venea din Turcia, noaptea…

1
446

 În noaptea de 29/30.01.2016, între orele 22.00 și 6.00 dimineața, polițiștii (Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul I.P.J. Giurgiu și polițiști de la Biroul Ordine Publică pentru Mediul Urban din cadrul Poliției Municipiului Giurgiu) au organizat o acțiune în municipiul Giurgiu, în vederea prevenirii infracțiunilor de evaziune fiscală și combaterii fraudelor în domeniul proprietății intelectuale și mărcilor înregistrate.                                                                    

            Polițiștii au identificat și oprit pentru control un autocar, ce aparține unei firme ce efectuează transport public de persoane pe relația Turcia – România, constatând că acesta transporta mai multe bagaje în care au fost identificate articole de îmbrăcăminte, încălțăminte și cosmetice, ambalate, purtând numele unor mărci  protejate pe teritoriul României și care prezentau indicii de a fi contrafăcute. Totodată au fost descoperite ca fiind transportate, mai multe produse alimentare și nealimentare, pentru care nu existau documente justificative de proveniență.

            Cu ocazia controlului efectuat a fost identificată cantitatea de 10,595 kg. tutun, deținută și transportată de un cetățean turc C.I., în vârstă de 52 de ani, pe numele căruia polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de deținerea în afara antrepozitului fiscal pe teritoriul României a peste 1 kg. tutun de fumat. Polițiștii au ridicat în vederea confiscării a cantitatea de tutun depistată, în cauză fiind stabilit un prejudiciu aproximativ de 50.000 lei.

            În mijlocul de transport condus de cetățeanul turc T.T., de 44 de ani, au mai fost depistate 244 bucăți de articole de îmbrăcăminte și încălțăminte ce poartă însemnele unor mărci protejate, care prezentau indicii de a fi contrafăcute precum și 47 de parfumuri, bunuri cu privire la care există suspiciunea contrafacerii.

            Bunurile în valoare de aproximativ 30.000 lei au fost ridicate de polițiști în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind un întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de punerea în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

            Polițiștii au mai ridicat, în vederea continuării cercetărilor 5.600 obiecte de îmbrăcăminte, 270 obiecte de încălțăminte, cantitatea de 425 kg. condimente, 4 colete cu materiale folosite la fabricarea tălpilor la încălțăminte, precum și 9 cutii cu componente pentru produse de iluminat, bunuri pentru care nu existau documente justificative de proveniență.

            De asemenea, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, în valoare totală de 20.000 lei și au fost ridicate în vederea confiscării 2.215 baticuri, 148 perechi colanți, 400 bucăți fuste, 360 cămăși noapte, precum și 40 perechi pijamale.

            Prejudiciul stabilit în acest caz este de  aproximativ de 150.000 lei!

(Marian TARU)

 

 

 

1 COMENTARIU