Vineri   26 decembrie, ora 22.00,  punctul de trecere a frontierei,  s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion, un cetățean turc, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, pahare de sticlă, din Turcia pentru o firmă din România. În urma unei analize de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra camionului, ocazie cu care au observat că partea superioară a prelatei camionului este tăiată şi recusută pe interior. Procedând la verificarea camionului, în compartimentul marfă al semiremorcii au fost descoperite trei persoane de sex masculin. În urma identificării  s-a stabilit că este vorba despre trei cetățeni afgani cu vârste cuprinse între 18 si 24 de ani. La cercetăamionyl unui turcri, şoferii camioanelor au declarat că nu ştiu cum au ajuns persoanele respective în compartimentul marfă.

A doua zi , sâmbătă  27 decembrie, ora 5.30, tot  la Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu,  s-a prezentat, pe sensul de intrare în ţară, la volanul unui autocamion, un alt cetățean turc, care transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, două utilaje, din Turcia pentru Germania. Având unele bănuieli, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra camionului, verificând compartimentul marfă,  unde  au descoperit ascunse, șapte persoane, (cinci barbati, o femeie si un minor). Cei șapte nu aveau asupra lor niciun document de identitate, dar au declarat ca sunt cetațeni irakeni, cu vârste cuprinse între 13 și 40 de ani, care intenționau să ajungă în Germania.

Poliţiştii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor zece, iar conform protocolului româno – bulgar, acestia au fost predati Poliţiei de Frontieră Bulgare în vederea continuării cercetărilor şi dispunerii măsurilor legale ce se impun.