vama-stanca-11

În data de 12 ianuarie, ora 14.25, poliţiştii de frontieră din cadrul  S.T.P.F. Giurgiu au efectuat formalităţile de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, pasagerilor dintr-un autocar ce face curse regulate spre Grecia, condus de un cetăţean român ( Vasile N.), în vârstă de 47 ani.

Cu ocazia controlului  efectuat asupra mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit, în cala autocarului, în mai multe cutii din carton, 120 perechi de pantofi sport nedeclarate, inscripţionate cu numele unei firme cunoscute, susceptibile a aduce atingere dreptului de proprietate intelectuală.

În urma cercetărilor, s-a stabilit că bunurile aparţin şoferului autocarului. Faţă de cele constatate, acesta a declarat că a încărcat bunurile din Grecia, dar  că nu deţine documente de provenienţă sau certificat de calitate pentru acestea.

         Bunurile au fost ridicate în vederea expertizării, iar în cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de ”punere în circulaţie, fără drept, a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare  .

 (Jurnal)